Ιστορία του νεότερου και του σύγχρονου κόσμου Γ΄λυκείου

Πολύ καλή κατάσταση
Πολύ καλή κατάσταση με λίγες σημειώσεις σε κάποιες σελίδες του βιβλίου. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
2,77 €
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει στόχο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος "Ιστορία του νεότερου και του σύγχρονου κόσμου" (από το 1815 έως σήμερα).

Ακολουθώντας της εξεταζόμενη ύλη του σχολικού βιβλίου και τις κατευθύνσεις που προτείνονται στο βιβλίο του καθηγητή, το βιβλίο αυτό αποτελείται από 43 διδακτικές ενότητες, που η καθεμιά περιέχει:

- σχεδιαγράμματα, που αναδεικνύει τα σημαντικότερα σημεία της ιστορικής αφήγησης

- ορισμούς των κυρίων εννοιών ή ιστορικών γεγονότων

- ενδεικτικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου, που συνοδεύονται με σχολιασμό σύμφωνα με την ιστορική αφήγηση του σχολικού βιβλίου

- προσέγγιση των πηγών του σχολικού βιβλίου, κατά την οποία παρατίθενται οι πληροφορίες του παραθέματος και το αντίστοιχο κομμάτι της ιστορικής αφήγησης.

- ερωτήσεις κατανόησης και ερωτήσεις τύπου "Σωστό - Λάθος", που βοηθούν στην κατανόηση και την εμπέδωση της εκάστοτε διδακτέας ενότητας

- ερωτήσεις σε συμπληρωματικές πηγές, που φιλοδοξούν να καλύψουν ανάγκες της ιστορικής κατανόησης, αναλύοντας επιμέρους ιστορικά ζητήματα. Κάποιες πηγές είναι επεξεργασμένες χάριν ομοιομορφίας ύφους και γραφής

- κριτήρια αξιολόγησης, στο τέλος κάθε ενότητας

Επιπρόσθετα το βιβλίο περιλαμβάνει:

- επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία εξετάζουν συνολικά τη διδακτέα ύλη

- παράρτημα με κινηματογραφικές ταινίες που προτείνονται στους ενδιαφερόμενους ως μια δημιουργική προσέγγιση του ιστορικού παρελθόντος, χρήσιμη για την κατανόηση και το συσχετισμό του με το παρόν.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Κατερίνα Πάπαρη
Εκδόσεις: Σαββάλας
Έτος: 2008
ISBN-13: 9789604497379
ISBN-10: 9604497375
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 14,77 €
12,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή