ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Εισαγωγή στην μεταθετική άλγεβρα

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Ωρεοι, Στερεά Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Οι σημειώσεις αυτές αποτελούν μια εισαγωγή στη "Μεταθετική Άλγεβρα". Απευθύνονται στους φοιτητές του μαθηματικού τμήματος που γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία από ομάδες, δακτύλιους και σώματα όπως αυτά εξετάζονται στο μάθημα "Βασική Άλγεβρα" και έχουν ετοιμαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες του προπτυχιακού μαθήματος "Μεταθετική Άλγεβρα και Εφαρμογές".

Η ύλη που αναπτύσσεται αντιστοιχεί ουσιαστικά στα κεφάλαια 1-9 του κλασσικού συγγράμματος των Atiyah και Macdonald, Introduction to Commutative Algebra [1]. Έχουμε όμως προσθέσει στοιχεία αλγεβρικής γεωμετρίας και αλγεβρικής θεωρίας αριθμών που αποτελούν άλλωστε ιστορικές πηγές της "Μεταθετικής Άλγεβρας".

Έχει καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια οι κεντρικές ιδέες των 12 κεφαλαίων και οι αποδείξεις των θεωρημάτων να είναι κατανοητές από το φοιτητή χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια. Έτσι έχουμε συμπεριλάβει όλα όσα χρειάζονται από την άλγεβρα στο κεφάλαιο 0. Επίσης οι αποδείξεις δίνονται με κάθε πληρότητα, πράγμα που ίσως έρχεται σε αντίθεση με την αριστοτεχνική οικονομία του βιβλίου των Atiyah και Macdonald. [...]

(απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Μιχαήλ Π. Μαλιάκας
Εκδόσεις: σοφία A.E.
Έτος: 2008
ISBN-13: 9789608863743
ISBN-10: 9608863740
Κατηγορίες: Θετικές επιστήμες
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
8,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή