Χημεία γραφικών τεχνών

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
1,50 €
Πληρωμή με PayPal
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Οι χημικές διεργασίες είναι βασικές σε διάφορες λειτουργίες των Γραφικών Τεχνών και παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές άλλες.

ΓΙα παράδειγμα, κατά Την ξήρανση ενός μελανιού ή βερνικιού , καθώς και κατά την εμφάνιση και στερέωση φωτογραφικών φιλμ και χαρτιών λαμβάνουν χώρα διάφορες χημικές αντιδράσεις. Η χημεία υπεισέρχεται επίσης στις φωτοχημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την κατασκευή των εκτυπωτικών πλακών. Τα παραπάνω παραδείγματα αποτελούν μέρος μόνο από τα είδη των χημικών αντιδράσεων που εξετάζονται σ` αυτό το βιβλίο.

Ένας επιχαλκωμένος κύλινδρος βαθυτυπίας μπορεί να χαραχθεί με ένα υδατικό διάλυμα τριχλωριούχου σιδήρου, αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει με μερικά οξέα, όπως το υδροχλωρικό ή το θειϊκό. Αντίθετα, οι ανάγλυφες πλάκες μαγνησίου μπορούν να χαραχθούν με υδροχλωρικό οξύ .Η χημεία ερμηνεύει αυτά τα φαινόμενα και πολλά άλλα.

Το βιβλίο, στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις βασικές έννοιες της Χημείας και στα επόμενα προχωράει στη Χημεία που υπεισέρχεται σε διάφορες περιοχές των Γραφικών Τεχνών .

Ελπίζω ότι η "Χημεία Γραφικών Τεχνών" θα αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα όχι μόνο για τους σπουδαστές , αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.

Αθήνα, 1994 Νίκος Γ. Καρακασίδης

Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

Περισσότερα
Έτος: 2005
ISBN-13: 9789603192800
ISBN-10: 9603192805
Κατηγορίες: Θετικές επιστήμες
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 11,50 €
10,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή