Ψηφιακά ολοκληρωμένα κυκλώματα

Σαν καινούριο
Ολοκαίνουριο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
33,40 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50 €
Πληρωμή με PayPal
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Η τεχνολογία κατασκευής κυκλωμάτων CMOS ακολουθεί αλματώδεις ρυθμούς εξέλιξης. Με τις ελάχιστες διαστάσεις στοιχείων να πλησιάζουν πλέον την περιοχή των 100 nm, τα κυκλώματα γίνονται πιο σύνθετα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη σχεδιαστική πρόκληση.

Παράλληλα, αυτή η είσοδος στην περιοχή διαστάσεων μικρότερων του μικρομέτρου κάνει τις συσκευές να συμπεριφέρονται διαφορετικά, και φέρνει στο προσκήνιο νέα ζητήματα, που επηρεάζουν την αξιοπιστία, το κόστος, τις επιδόσεις, και την κατανάλωση ισχύος των ψηφιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται αποκλειστικά στα ολοκληρωμένα κυκλώματα CMOS και αντανακλά αυτή τη συνεχή εξέλιξη στον κόσμο της σχεδίασης, με ό,τι συνεπάγεται.

Σημαντικά χαρακτηριστικά του βιβλίου:

- Εστιάζει αποκλειστικά στις συσκευές CMOS με διαστάσεις μικρότερες του μικρομέτρου, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στα σημερινά ψηφιακά ολοκληρωμένα κυκλώματα.

- Έχει αναπτυχθεί, και χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το βιβλίο, ένα απλό μοντέλο τρανζίστορ για ανάλυση με το χέρι, το οποίο ονομάζεται ενοποιημένο μοντέλο MOS.

- Τα παραδείγματα σχεδιασμού αποκαλύπτουν το σχεδιασμό ψηφιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων από την οπτική γωνία που συναντά κανείς στον πραγματικό κόσμο. Επίσης επισημαίνονται οι σχεδιαστικές προκλήσεις.

- Μαζί με το κείμενο του βιβλίου υπάρχουν και ένθετα Μεθοδολογίας Σχεδιασμού, τα οποία τονίζουν τη σημασία της μεθοδολογίας και των εργαλείων στις σημερινές διεργασίες σχεδιασμού.

- Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει μια ενότητα αφιερωμένη στις αυριανές εξελίξεις.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Έτος: 2006
ISBN-13: 9789602099827
ISBN-10: 9602099828
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 78,40 €
45,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή