ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Έρευνα και Μετρικές Μαρκετινγκ

Σαν καινούριο
Ολοκαίνουργιο. Δεν έχει ανοιχτεί. Δεν υπάρχουν σημειώσεις. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
57,00 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Revolut και Payzy
Παράδοση με Χέρι με χέρι, Box Now + metabook και Box Now
Πολίχνη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στην ανταλλακτική οικονομία και στις πρώτες περιόδους της εγχρήματης οικονομίας οι άνθρωποι αντάλλασσαν τα αγαθά που ικανοποιούσαν τις ανάγκες τους είτε απευθείας είτε με τη χρήση νομισματικών μονάδων. Σε μια τέτοιου είδους οικονομία, με άμεση προσωπική επικοινωνία, εύκολα ένας παραγωγός μπορούσε να μάθει τι είδους ανάγκες έχει ο πελάτης του, έκανε τις ανάλογες βελτιώσεις ή τροποποιήσεις στο προϊόν του για να ικανοποιήσει τις νέες καταναλωτικές ανάγκες και συγχρόνως αποκτούσε ένα κατά κάποιο τρόπο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην περιορισμένη αγορά όπου δραστηριοποιείτο. Με την πάροδο των αιώνων, την ανάπτυξη των οικονομιών, την κατάργηση των γεωγραφικών συνόρων ως φυσικών εμποδίων, την αύξηση της κινητικότητας πρώτων υλών, κεφαλαίων, προϊόντων και ανθρώπων και ακόμη πιο πρόσφατα με τη χρήση της ηλεκτρονικής οικονομίας, η δυνατότητα προσωπικής ενημέρωσης για τις ανάγκες της αγοράς είναι παραμύθι εποχής και τα σκήπτρα της πήρε η έρευνα μάρκετινγκ/αγοράς.

Η έρευνα μάρκετινγκ/αγοράς είναι βασικός πυλώνας της επιστήμης, αλλά και της πρακτικής εφαρμογής του ΜΚΤ. Είναι «τα μάτια και τα αφτιά της επιχείρησης», ο κρίκος μεταξύ του καταναλωτή και του παραγωγού, ο πάροχος της πληροφορίας που χρειάζεται η επιχείρηση για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ποικιλία των προϊόντων/ υπηρεσιών, των αγορών και των καταναλωτικών αναγκών ενισχύει διαρκώς τη σημαντικότητα της έρευνας ΜΚΤ/αγοράς. Δεδομένων μάλιστα των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών, τα ευρήματα της έρευνας ΜΚΤ/αγοράς αποτελούν «ευαγγέλιο» για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που δεν έχουν περιθώριο αποτυχημένων επενδύσεων και ανάληψης ρίσκου χωρίς την τεκμηριωμένη εκτίμηση των επιχειρηματικών κινδύνων. Σταδιακά, η έρευνα ΜΚΤ/αγοράς αποτέλεσε ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα ιδιαίτερα σήμερα όπου η ψηφιακή εποχή έχει απελευθερώσει τρομακτικές δυνατότητες στους ανθρώπους να εκφραστούν αλλά και να επηρεαστούν και να επηρεάσουν δημιουργώντας έτσι νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και συνήθειες. Οι επιχειρήσεις σήμερα οφείλουν και προσπαθούν βίαια να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες προσπαθώντας να αντλήσουν πληροφόρηση όχι μόνο με ερωταποκρίσεις με τους καταναλωτές, πολίτες ή ακόμα και ψηφοφόρους αλλά παρακολουθώντας και τις συμπεριφορές τους με μεθοδολογίες όπου ο παρατηρητής δεν επηρεάζει το «πείραμα».

Στόχος του ανά χείρας βιβλίου είναι να δώσει τις βασικές αρχές της έρευνας ΜΚΤ/αγοράς και να κάνει σαφώς κατανοητή τη σημαντικότητά της για τη σύγχρονη επιχείρηση. Η εμπειρία μας από τις ακαδημαϊκές αίθουσες διδασκαλίας αλλά και την αγορά υπήρξε καταλυτική για την επιλογή του περιεχομένου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θεωρία, όσο κι αν αποτελεί τα θεμέλια της γνώσης, δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα εάν δεν συνοδεύεται από εμπειρικά παραδείγματα που συντελούν στην εμπέδωση της θεωρίας. Ο αναγνώστης έχει επίσης τη δυνατότητα να «μετρήσει» τις γνώσεις του απαντώντας στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο τέλος των κεφαλαίων.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μισό του βιβλίου, τις Μετρικές Μάρκετινγκ, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ενώ για πολλά χρόνια, η λογοδοσία (accountability) ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί μια καθιερωμένη πρακτική για τις περισσότερες λειτουργίες της επιχείρησης, ειδικά για το ΜΚΤ, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Οι σχετικοί προϋπολογισμοί επενδύονταν σε προγράμματα ΜΚΤ χωρίς ποτέ να γίνεται κάποιος αντικειμενικός απολογισμός τους, και χωρίς φυσικά να εκτιμάται η αποδοτικότητα [...]. (Από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Broken Hill
Έτος: 2018
ISBN-13: 9789925563647
ISBN-10: 992556364X
Κατηγορίες: Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 80,00 €
23,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή