ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Αρχές οικονομικής θεωρίας

Σαν καινούριο
Δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτε! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 5 € με ΕΛΤΑ
Μεταφορικά 1,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με Eurobank
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Λαμία, Στερεά Ελλάδα
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στόχος μας στην ένατη έκδοση, όπως ήταν και στην πρώτη, είναι να εμφυσήσουμε στους φοιτητές τη γοητεία του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας καθώς και τη δύναμη και το εύρος των οικονομικών. Κάθε έκδοση αυτού του βιβλίου ξεκινάει με τη φράση: "Η μελέτη των οικονομικών θα έπρεπε να ξεκινά με μία αίσθηση αναζήτησης". Ελπίζουμε πως όταν οι αναγνώστες ολοκληρώσουν τη μελέτη αυτού του βιβλίου θα έχουν αποκτήσει μία βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας της αγοράς, μία εκτίμηση για τα πράγματα που κάνει καλά και μία αίσθηση για αυτά στα οποία αποτυγχάνει. Ελπίζουμε επίσης ότι οι αναγνώστες θα μάθουν ότι ο ρόλος της κυβέρνησης σε μία οικονομία της αγοράς αποτελεί αντικείμενο μεγάλης συζήτησης.

Για να είναι αποτελεσματικό ένα οικονομικό σύγγραμμα πρέπει να αναλύει τα οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας. Το οικονομικό τοπίο έχει αλλάξει σημαντικά από τη δημοσίευση της όγδοης έκδοσης μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ύφεση στην αγορά κατοικιών στις Η.Π.Α. η οποία έπληξε την οικονομία μέσω μίας απότομης πτώσης της ζήτησης για κατοικίες και μίας πτώσης της τάξης του 55 τοις εκατό για κατασκευές νέων κατοικιών. Επίσης, οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν σε εθνικό επίπεδο για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια. Η πτώση των τιμών κατοικιών οδήγησε σε μείωση του πλούτου των νοικοκυριών και σε μία δραματική αύξηση στην αδυναμία κάλυψης δανειακών υποχρεώσεων και στις κατασχέσεις. Αυτό επιδεινώθηκε ιδιαίτερα από τη σημαντική αύξηση της χορήγησης δανείων σε λιγότερο φερέγγυους δανειολήπτες σε αυτό που ονομάζεται αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου (subrime).

Η κατάρρευσή της, συνήθως σταθερής, αγοράς ενυπόθηκων δανείων επέδρασε αρνητικά στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Οι τράπεζες, οι επενδυτικοί οίκοι, καθώς και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες και οι ιδιώτες έχασαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ καθώς πολλοί επενδυτές έχασαν την πίστη τους στις πιστωτικές αγορές. Μία επιπλέον αρνητική εξέλιξη που δυσχέρανε ακόμη περισσότερο την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν η αύξηση των τιμών του πετρελαίου το οποίο έφτασε πάνω από $147 ανά βαρέλι, συμπιέζοντας τα εταιρικά κέρδη, γεγονός που οδήγησε σε απολύσεις καθώς και σε περαιτέρω αύξηση των τιμών της βενζίνης.

[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Τζιόλα
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789604183234
ISBN-10: 9604183230
Κατηγορίες: Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 83,12 €
90,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή