ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΥ

Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με Speedex, ΕΛΤΑ Courier, Γενική Ταχυδρομική, ACS, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Ηράκλειο, Κρήτη
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό δεν οφείλει την αρχή του σε καμμιά προσωπική κλίση προς τη συγγραφή, ούτε σε καμμιά επιθυμία να αποκτήσω μεγαλύτερη δημοσιότητα. Το γράφω λόγω πολλών υποδείξεων ότι ένα τέτοιο βιβλίο απομνημονευμάτων είναι αναγκαίο. Σκοπόν έχω να δόσω στις μελλοντικές γενεές τις εντυπώσεις τις οποίες απεκόμισα από μια ζωή η οποία υπήρξε γεμάτη από ενδιαφέρον και να καθορίσω τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες εσκεπτόμουν και ενεργούσα στην εκπλήρωση του καθήκοντός μου.

Κάθε λέξη του βιβλίου αυτού εγράφτηκε για πρώτη φορά με μολύβι στο σημειωματάριό μου. Μετά, και αφού τα κεφάλαια εδακτυλογραφήθηκαν με τη σειρά, εδιαβάστηκαν από τρεις επιστήθιους φίλους μου, των οποίων τη γνώμη εκτιμώ. Τα κεφάλαια, σύμφωνα με τα σχόλιά τους και τις υποδείξεις τους αναθεωρήθηκαν πάλι από μένα. Τέλος, το βιβλίο συμπληρωμένο εδιαβάστηκε πάλι από τους τρεις ίδιους για την αρχιτεκτονική του και την ακρίβειά του.

Πρώτος μεταξύ των τριών ήταν ο Ταξίαρχος Ε. Τ. Ουίλλιαμς, Πρόεδρος του Rhodes House, της Οξφόρδης -ο οποίος συχνά αναφέρεται στο βιβλίο ως Μπιλ Ουίλιαμς. Του οφείλω μεγάλο χρέος για τον χρόνο τον οποίο διέθεσε στην ανάγνωση και στα σχόλια. Ο επόμενος ήταν ο Σερ Τζέιμς Γκριγκ, ο οποίος επίσης αναφέρεται στο βιβλίο. Τα σχόλια και οι υποδείξεις του ήταν ανεκτίμητες. Και τελευταίος ήταν ο Σερ Άρθουρ Μπράϊαντ. Ο μεγάλος αυτός ιστορικός διέθεσε πολύ χρόνο στην ανάγνωση των κεφαλαίων. Και εις τους τρεις αυτούς εκφράζω τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη. [...]

Επροσπάθησα να εξηγήσω ότι ενόμιζα σοβαρό και να περιορίσω την ιστορία σε γεγονότα για τα οποία η γνώση μου είναι από πρώτο χέρι. Εάν το βιβλίο μου μπορεί να μην έχει φιλολογικό ύφος, ελπίζω να έχει το προσόν της αλήθειας. (Montgomery of Alamein, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: ΑΤΛΑΣ
Έτος: 1960
Κατηγορίες: Στρατιωτικοί
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
30,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή