Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σαν καινούριο
Ελάχιστα σημεία που αποκαλύπτουν ελαφρά χρήση και παλαιότητα. Εν όλω, πολύ καλή κατάσταση. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Λυκόβρυση, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Τι είναι η δημιουργικότητα; Νεύρωση; Λύτρωση; Ολοκλήρωση;

Μήπως είχε δίκιο ο Φροϋντ που ισχυρίστηκε ότι η έμπνευση προέρχεται από το σεξουαλικό ένστικτο και την τάση για φυγή από την πραγματικότητα με την κατασκευή φανταστικών κόσμων;

Ή μήπως είναι πιο σωστή η αντίληψη που δέχεται ότι η δημιουργική παρόρμηση είναι μια προσπάθεια για την κατανόηση του εξωτερικού κόσμου μέσα από τον εσωτερικό κόσμο του δημιουργικού ατόμου;

Σ" αυτά και σε πολλά αλλά ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το βιβλίο αυτό. Η έρευνα εστιάζεται σε πολλούς διανοητές και καλλιτέχνες και αποδεικνύει τη μερική ισχύ της φροϋδικής άποψης μετά την πειστική αναθεώρησή της από τον συγγραφέα του βιβλίου. (Aπό την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ζυγιασμένα καλά επιχειρήματα και χυμώδης λόγος... Η κρίση είναι ισορροπημένη, ψύχραιμη, σοφή... Αυθεντική πρωτοποριακή δουλειά πάνω σ" ένα θέμα τόσο σημαντικό αλλά και πολύ ταλαιπωρημένο...»

(C.P. Snow, Financial Times)

«Το βιβλίο ξεχειλίζει από σοφία και ανθρωπιά... Όποιος το διαβάσει θα κερδίσει πολλά» (Economist).

Περισσότερα
Συγγραφέας: Anthony Storr
Εκδόσεις: ΚΑΛΒΟΣ
Έτος: 1991
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 11,87 €
15,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή