ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Οικονομετρία

Σαν καινούριο
Αχρησιμοποίητο. Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
31,00 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Μεταφορικά 0,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με Box Now + metabook και ΕΛΤΑ
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην οικονομετρία και τις μεθόδους της. Η περιοχή αυτή των οικονομικών αναπτύσσεται συνεχώς από τη δεκαετία του 1950 και μετά, όπου άρχισαν να εκτιμώνται μεγάλα μακροοικονομικά υποδείγματα. Τις τελευταίες δε τρεις δεκαετίες, θα έλεγε κάποιος ότι σημείωσε τεράστια άλματα λόγω της ανάπτυξης υπολογιστικών μεθόδων και οικονομετρικών πακέτων καθώς και της άμεσης διάθεσης στοιχείων για πολλές οικονομίες. Σήμερα οι οικονομετρικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην πράξη δεν έχουν μόνο ως σκοπό να ελέγχουν συγκεκριμένες οικονομικές θεωρίες (ή υποθέσεις) ή να παράγουν προβλέψεις οικονομικών μεγεθών, αλλά πολλές φορές αποτελούν και συστατικά εργαλεία ανάπτυξης καινοτόμων οικονομικών υποδειγμάτων τα οποία έχουν άμεση εφαρμογή στην πράξη και είναι συνεπή με τα οικονομικά δεδομένα.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές οικονομικών τμημάτων ή τμημάτων διοίκησης των επιχειρήσεων που έχουν γνώση αλγεβρικών και στατιστικών τεχνικών σε εισαγωγικό επίπεδο. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και από ερευνητές ή μεταπτυχιακούς σπουδαστές, καθώς παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων της οικονομετρίας. Τα τμήματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές ή τους ερευνητές σημειώνονται με αστερίσκο, ως εξής (*). Ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει αναλυτικά στους σπουδαστές ξεκινώντας από εισαγωγικό επίπεδο και προχωρώντας σε ανώτερο χωρίς να χάσει το ενδιαφέρον τους όλες εκείνες τις οικονομετρικές έννοιες και τεχνικές που είναι απαραίτητες για τη σωστή εκτίμηση, τον έλεγχο και την εξειδίκευση ενός οικονομετρικού υποδείγματος, καθώς και τη διεξαγωγή προβλέψεων με βάση αυτό. Τα οικονομετρικά υποδείγματα τα οποία παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι ως επί το πλείστον γραμμικά υποδείγματα μιας εξίσωσης ή συστήματα περισσοτέρων της μιας εξίσωσης. Τέτοια υποδείγματα χρησιμοποιούνται συχνά στην πράξη από ανεξάρτητους ερευνητές, επιχειρήσεις ή οικονομικούς οργανισμούς για τη λήψη άριστων αποφάσεων ή την άσκηση οικονομικής πολιτικής. Παρόλα όμως αυτά, το βιβλίο αναφέρεται και σε μη γραμμικά υποδείγματα και εξηγεί τον τρόπο εκτίμησής τους και τη διεξαγωγή ελέγχων για αυτά. Αυτό που προσδοκάμε για τον αναγνώστη του βιβλίου αυτού είναι να κατανοήσει τις βασικές αρχές της επιστήμης της οικονομετρίας και να εξοικειωθεί με τις εφαρμογές των μεθόδων της στην πράξη. Για το σκοπό αυτό, παρέχουμε ένα σημαντικό αριθμό από εμπειρικά παραδείγματα και εφαρμογές, σχεδόν σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου. Αυτά εστιάζονται στην Ελληνική οικονομία και έτσι, δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να μελετήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά της.

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα
Τίτλος: Οικονομετρία
Συγγραφέας: Ηλίας Τζαβαλής
Έτος: 2008
ISBN-13: 9789609856607
ISBN-10: 9609856608
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 48,00 €
17,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή