ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με Box Now + metabook έως 10/2. Μάθε περισσότερα

Σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου

Σαν καινούριο
Είναι σε άριστη κατάσταση. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
7,20 €
Δωρεάν μεταφορικά για αποστολές στο δίκτυο της Box Now. Ισχύει για αγορές έως 10 Φεβ 2023
Μεταφορικά 0,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank
Παράδοση με Box Now + metabook, Γενική Ταχυδρομική, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Σταυρουπολη, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το παρόν βιβλίο έρχεται να καλύψει το πολύ μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία σε ό,τι αφορά την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου πανεπιστημιακού συγγράμματος, το οποίο θα εστιάζει αποκλειστικά στη σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου (modern portfolio theory - MPT). Απώτερος στόχος του είναι η ολοκληρωμένη καταγραφή, παρουσίαση και κριτική ανάλυση του υφιστάμενου επιπέδου γνώσης της σύγχρονης θεωρίας χαρτοφυλακίου, καθώς και η παρουσίαση όλης της συναφούς πρωτότυπης τεχνικής ορολογίας.
Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία αναπτύσσεται λεπτομερώς το σύνολο των καταγεγραμμένων επενδυτικών στρατηγικών που αφορούν τη διαχείριση μετοχικών χαρτοφυλακίων. Έτσι, πραγματοποιείται μια ιδιαίτερα ενδελεχής κατηγοριοποίηση, τόσο των παθητικών, όσο και των ενεργητικών στρατηγικών διαχείρισης (passive and active investment strategies) μετοχικών χαρτοφυλακίων, ενώ παράλληλα παρέχεται αναλυτικός επιμέρους σχολιασμός και λεπτομερής ανασκόπηση της συσχετιζόμενης βιβλιογραφίας.
Περαιτέρω, αναπτύσσονται με αυστηρότητα και πληρότητα όλα τα μαθηματικά υποδείγματα επιλογής και σύνθεσης χαρτοφυλακίου, όπως: α) το υπόδειγμα μέσου-διακύμανσης (mean-variance model), β) τα υποδείγματα ενός δείκτη (single-index models), γ) τα υποδείγματα πολλαπλών δεικτών (multi-index models), δ) τα υποδείγματα χρησιμότητας (utility models), ε) τα υποδείγματα συναρτήσεων ανοχής κινδύνου (risk tolerance functions), στ) τα υποδείγματα μέσης γεωμετρικής απόδοσης (geometric mean return models), ζ) τα υποδείγματα ασφάλειας (safety first models), η) τα υποδείγματα αξίας στον κίνδυνο (value at risk models), θ) τα υποδείγματα στοχαστικής κυριαρχίας (stochastic dominance), ι) τα υποδείγματα τριών ροπών (skewness models), και ια) τα υποδείγματα ισορροπίας (equilibrium models).
Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημιακών, πολυτεχνικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, αλλά και σε στελέχη και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία των χρηματοοικονομικών και χρηματιστηριακών υπηρεσιών.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Έτος: 2010
ISBN-13: 9789604613496
ISBN-10: 9604613499
Κατηγορίες: Λογιστική, Οικονομικά
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 15,20 €
8,00 €
Αγγελίες του ίδιου πωλητή