Η ΠΑΡΑΜΑΝΑ

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
10,43 €
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Δάφνη, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Θεσσαλία 1910

Ο κάμπος βράζει από τον ξεσηκωμό των κολίγων.

Σε ένα καπνομάγαζο του Βόλου, η δεκαεξάχρονη Μελιχιώ, γεννημένη στη "λάθος πλευρά του κόσμου", ερωτεύεται με πάθος το ομορφόπαιδο της καπναποθήκης και κάνει όνειρα για μια ζωή χωρίς την τυραννία των τσιφλικάδων και των επιστατών τους.

Ωστόσο, η σφαγή του Κιλελέρ γκρεμίζει όνειρα κι ελπίδες.

Αναπάντεχα, μια ματωμένη υπόσχεση ξαναζωντανεύει τις προσδοκίες: ένα πουγκί γεμάτο λίρες με τίμημα τέσσερις ζωές. Η οικογένεια του τσιφλικά Νικήτα Κοντόπουλου και τα τέσσερα παιδιά τους μπαίνουν στο στόχαστρο.

Τι ρόλο παίζει η παραμάνα τους; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο καταπιεσμένος άνθρωπος για να αλλάξει τη μοίρα του; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια ερωτευμένη γυναίκα παρασυρμένη από το παράφορο πάθος της; Αθώοι και ένοχοι μπερδεύονται δραματικά, η αλήθεια ανατρέπεται συνεχώς ώσπου να έρθει η ώρα της κάθαρσης.

Με μπερδεμένη πυξίδα, οι ήρωες βαδίζουν στην κόψη του ξυραφιού για να ανακαλύψουν με το αίμα της ψυχής τους το νόημα της αληθινής αγάπης και της ανθρωπιάς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Τίτλος: Η ΠΑΡΑΜΑΝΑ
Συγγραφέας: ΓΙΩΤΑ Ν. ΓΟΥΒΕΛΗ
Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ
Έτος: 2022
ISBN-13: 9789606536687
ISBN-10: 9606536688
Κατηγορίες: Λογοτεχνία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 15,93 €
5,50 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή