ΕΠΙΤΟΜΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ (φοιτητική έκδοση)

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με PayPal και Eurobank
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Το ιατρικό σύγγραμμα στην διαδικτυακή εποχή απαιτεί μεγάλη περίσκεψη και ισχυρό κίνητρο. Υφέρπει στο μυαλό των συγγραφέων ο γνωστός στίχος του T.S. Eliot "στο πλήθος των πληροφοριών χάθηκε η γνώση και στον ωκεανό της γνώσης χάθηκε η σοφία".

Το ισχυρό κίνητρο αντιπροσωπεύει η λαμπρή φοιτήτρια, μαθήτρια, πολύτιμη συνεργάτιδά μου, η εξαίρετη καθηγήτρια που διευθύνει με άριστο τρόπο τα τελευταία χρόνια την Γ" Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο, η κ. Πολυξένη Νικολαΐδου-Καρπαθίου. Με οξεία αίσθηση καθήκοντος προς τους φοιτητές της άρχισε να καταγράφει αδρά την κατανομή της ύλης μιας επίτομης Παιδιατρικής και ζήτησε τη γνώμη, τη συμπαράσταση και τη συνεργασία μου στο εγχείρημά της αυτό. Είχε φυσικά και την αμέριστη στήριξη και συνεργασία του συζύγου της, του εκλεκτού ομότιμου καθηγητή της Παιδιατρικής, κ. Θεμιστοκλή Καρπάθιου.

Κάθε επίτομο σύγγραμμα έχει δύο αλληλοδιαπλεκόμενες δυσκολίες. Να ιεραρχήσει το περιεχόμενό του ώστε να μην παραλείψει το σημαντικό και να μην περιλάβει οτιδήποτε εκφεύγει της ορθής υπηρέτησης του στόχου του. Και ο στόχος του δεν είναι μονοσήμαντος. Εμπεριέχει όλες τις βασικές γνώσεις της παιδιατρικής, τις απαραίτητες για την άσκηση της γενικής ιατρικής, οι οποίες αφορούν τόσο στο άρρωστο όσο και στο υγιές παιδί.

Μια επίτομη Παιδιατρική της δεύτερης δεκαετίας του αιώνα μας είναι αδύνατον να παραμείνει άγευστη της τεράστιας προόδου των βιολογικών επιστημών. Είναι στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της να διεγείρει το ενδιαφέρον των ικανών φοιτητών και νέων γιατρών προς την έρευνα, ζωοποιό στοιχείο για την πνευματική και επαγγελματική ανέλιξη.

Η επίτευξη των όσων εκτέθηκαν απαιτεί πέρα από την άριστη γνώση της βιβλιογραφίας και σημαντική διδακτική εμπειρία. Οι συγγραφείς έχουν κατά κοινή παραδοχή δώσει ικανοποιητικά δείγματα συμβολής στην ανέλιξη της ελληνικής παιδιατρικής, στην οποία άλλωστε αποβλέπει και το επίτομο αυτό σύγγραμμα.

Η Επίτομη Παιδιατρική είναι αποτέλεσμα συντονισμένης συλλογικής προσπάθειας των τριών κυρίων συγγραφέων και πλειάδας εκλεκτών συναδέλφων συνεργατών. Οι τελευταίοι συνέγραψαν σημαντικά τμήματα των επιμέρους κεφαλαίων. Η συμβολή των τριών κυρίων συγγραφέων συνίσταται στον καθορισμό της ύλης και της έκτασης των επιμέρους κεφαλαίων, στη συγγραφή των οποίων ουσιωδώς συμμετείχαν.

Ν. Σ. Ματσανιώτης (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Λίτσας
Έτος: 2016
ISBN-13: 9789603721420
ISBN-10: 9603721425
Κατηγορίες: Παιδιατρική
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
100,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή