ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Βύρωνας, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο Πελεγκρίνο Μαρία Ερνέτι

(1925-1994), ιταλός βενεδικτίνος μοναχός, κατασκεύασε κρυφά μία χρονομηχανή καταφέρνοντας να ταξιδέψει στο παρελθόν.

Ιερωμένος, φυσικός επιστήμονας με σημαντικές έρευνες στα πεδία της ατομικής και κβαντικής φυσικής, αλλά και μουσικολόγος, που θεωρείτο αυθεντία στη γνώση της αρχαϊκής μουσικής, ο Ερνέτι, έχαιρε αποδοχής και εκτίμησης διεθνώς.

Για να κατασκευάσει τη χρονομηχανή του ισχυρίστηκε πως χρησιμοποίησε την αρχαία μυστική γνώση των αστρικών πεδίων σε συνδυασμό με τις επιστημονικές ανακαλύψεις της σύγχρονης φυσικής.

Ο Ερνέτι, χρησιμοποιώντας τη χρονομηχανή του, παρακολούθησε δύο σημαντικά ιστορικά γεγονότα: Το θάνατο του Χριστού πάνω στο σταυρό και μια παράσταση της χαμένης τραγωδίας Θυέστης στη Ρώμη του 169 π.Χ., έργο γραμμένο από τον πατέρα της λατινικής ποίησης Κουίντο Έννιο που το κείμενό του έχει χαθεί και ο Ερνέτι το παραθέτει αυτούσιο στα λατινικά σ΄ αυτό το βιβλίο του Πήτερ Κράσα.

Τους ισχυρισμούς και την εμπειρία του Ερνέτι αμφισβήτησε το επιστημονικό και θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του και συγκεκριμένα οι ίδιοι άνθρωποι που κατέφευγαν σ΄ αυτόν για να ζητήσουν τη συμβουλή του για διάφορα επιστημονικά θέματα.

Τι ήταν αυτό που τους έκανε να μεταστραφούν τόσο θεαματικά και τι απέγινε η πρώτη χρονομηχανή στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Ο Ερνέτι όπως η Μπλαβάτσκι, ο Στάινερ, ο Σπάλντινγκ και ο Στρίβερ, κοίταξε μέσα στις ομίχλες του παρελθόντος και εισχώρησε στις ρίζες του ανθρώπινου είδους και στο πεπρωμένο του. Τα ντοκουμέντα τα κρατάτε στα χέρια σας.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Peter Krassa
Εκδόσεις: Αρχέτυπο
Έτος: 2002
ISBN-13: 9789607928764
ISBN-10: 9607928768
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
30,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή