ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ

Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Εξοικονομείς
7,94 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ευοσμο, Κεντρική Μακεδονία
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο σύγχρονος πολίτης-κοινωνός συνήθως αντιμετωπίζει πληθώρα νομικών ζητημάτων και προβλημάτων (προσωπικών, οικογενειακών, περιουσιακών κ.λπ). Ο ίδιος κατακλύζεται καθημερινά από ευρέως φάσματος πληροφορίες. Ανάμεσα σ" αυτές, οι "νομικής φύσεως" κατέχουν κυρίαρχη θέση στην επικαιρότητα. Σχετικά, τα λεγόμενα δικαστικά και κοινοβουλευτικά ρεπορτάζ στα Μ.Μ.Ε. σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Είναι λοιπόν φυσικό, από την ουσία τους τα ποικίλα νομικά θέματα -όπως άλλωστε και τα ιατρικά, τα οικονομικά κ.ο.κ.- να γεννούν στον "αμύητο", μη ειδικό - νομικό, από απλές απορίες μέχρι και σοβαρά προβλήματα κατανόησής τους. Μάλιστα, πολύ συχνά περιηγείται στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας επί μέρους απαντήσεις, που όμως ίσως τις εντοπίζει μεμονωμένες, αποσπασματικές, χωρίς εννοιολογικό συσχετισμό, συνοχή και πληρότητα.

Εγχείρημα κάλυψης αυτού του κενού αποτελεί το παρόν ευσύνοπτο και εποπτικό βοήθημα, που θα μπορούσε να ενταχθεί στο είδος των "βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης". Απευθύνεται και στο μέσο φιλομαθή αναγνώστη, στον οποίο η επιστήμη του δικαίου ή νομική επιστήμη (μονολεκτικά, "τα νομικά") πιθανόν να είναι άγνωστος τόπος, αλλά ταυτόχρονα και στους φοιτητές-σπουδαστές Σχολών, στις οποίες διδάσκεται το μάθημα της "Εισαγωγής στο δίκαιο (ή και στο ιδιωτικό δίκαιο ή στο αστικό δίκαιο)". Για το λόγο αυτό, από το ευρύτατο και πολυσύνθετο γνωστικό αντικείμενο της εν λόγω επιστήμης επιλέχτηκαν συστηματικά και καταβλήθηκε προσπάθεια να μεταδοθούν με νοηματική αλληλουχία και χωρίς περιττές αναλύσεις, αλλά απλά (όχι απλοϊκά), κατανοητά και με παραδείγματα, βασικές, στοιχειώδεις νομικές γνώσεις και πληροφορίες. Αυτές είναι χρήσιμες στον αναγνώστη και θεωρητικά για μία εξοικείωση με τον κόσμο του δικαίου αλλά και πρακτικά, στις όποιες συναλλαγές του, αφού θα είναι ουσιαστικά ενημερωμένος, όταν ζητήσει με δικηγόρο-συνήγορο, μέσω της (νομικής) δικαστικής οδού, "να βρει το δίκιο του" σε νομικές υποθέσεις ή διαφορές του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ Α.Ε.
Έτος: 2015
ISBN-13: 9789605682644
ISBN-10: 9605682648
Κατηγορίες: Δίκαιο, Ανθρωπολογία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 15,94 €
8,00 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή