ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 0,99 € με Box Now + metabook έως 30/4. Αγόρασε τώρα

Ινδουισμός: Εικονογραφημένος οδηγός

Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Μεταφορικά 0,99 € με Box Now + metabook. Ισχύει έως 30 Απρ 2023
Μεταφορικά 1,90 € για όσα βιβλία αγοράσεις με Box Now + metabook
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank
Παράδοση με Box Now + metabook, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ
Αθήνα, Αττική
Λεπτομέρειες του βιβλίου

Ο Ινδουισμός είναι η παλαιότερη θρησκεία του κόσμου ωστόσο, οι Ινδοί δεν χρησιμοποιούσαν τη λέξη πριν από τον 18ο αιώνα για να περιγράψουν τη θρησκεία τους. Ορίζεται ως πολυθεϊστική θρησκεία, αλλά ο Γκάντι δήλωσε ότι ο ινδουιστής δεν χρειάζεται να πιστεύει σε κανέναν θεό. Πρόκειται για μια θρησκεία περισσότερο του μύθου παρά της ιστορίας: δεν έχει ιδρυτή, δεν έχει ιερό βιβλίο, δεν έχει καν κεντρικά δόγματα.

Το "Ανακαλύψτε τον Ινδουισμό", οδηγός των βασικών φιλοσοφικών, λογοτεχνικών, μυθολογικών και πολιτισμικών παραδόσεων αυτής της εντυπωσιακά ποικιλόμορφης θρησκείας, επικεντρώνεται τόσο στα κείμενα όσο και στις καθημερινές πρακτικές. Εξηγεί τις περίπλοκες ινδουιστικές θεότητες, το σύστημα των καστών και τις απόψεις της θρησκείας για τον έρωτα, την καθημερινή ζωή, τον ασκητισμό. Γιατί οι ινδουιστές λατρεύουν τις αγελάδες; Πρέπει να είναι οπωσδήποτε χορτοφάγοι;

Η απολαυστική αυτή περιήγηση στον Ινδουισμό από τους καλ Vinay Lal και Borin Van Loon καλύπτει επίσης τους δεσμούς του με -καθώς και τις διαφορές του από- τον Βουδισμό, τον Ζαϊνισμό και άλλες θρησκείες, αλλά και με φαινόμενα όπως η αναβίωση του ινδουιστικού εξτρεμισμού, το Μπόλιγουντ και η ινδουιστική διασπορά.

Περισσότερα
Συγγραφέας: Vinay Lal
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789604699681
ISBN-10: 9604699687
Κατηγορίες: Ινδουϊσμός, Κόμικς
4,80 €
Άλλες αγγελίες του βιβλίου
Αγγελίες του ίδιου πωλητή