Συχνές ερωτήσεις για τον Κορωνοϊό (COVID-19)

Ο κορωνοϊός covid 19 έχει έρθει και αλλάζει την ζωή μας.

Μία νέα πραγματικότητα αναπτύσεται και στα πλαίσια αυτά φτιάξαμε κάποιες συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις τις οποίες ανανεώνουμε συνεχώς ώστε να σε ενημερώσουμε για τις νέες εξελίξεις που μπορεί να προκύπτουν αλλά και να απαντάμε στα πιο σημαντικά ερωτήματα που δεχόμαστε.

Το metabook λειτουργεί αδιαλείπτως και η ομάδα μας εργάζεται συνεχώς για να το υποστηρίζει ώστε να μπορείς να διαθέτεις ή να αγοράζεις κάθε μέρα από εδώ τα βιβλία που θέλεις.

Τι κάνω σε περίοδο απαγόρευσης (lockdown)

Βεβαίως. Τα ΕΛΤΑ είναι ανοιχτά και εξυπηρετούν κανονικά το κοινό. Έχουν πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υγείας των πελατών και των εργαζομένων τους, αλλά και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ταχυδρομικής εξυπηρέτησης της χώρας.

Δες όλη την ανακοίνωση στον ιστότοπό τους.

Για να πας στα ΕΛΤΑ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νούμερο 3.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Με το νούμερο αυτό μπορείτε να πάτε στα ΕΛΤΑ ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία.

Αν δεν μπορείς να στείλεις SMS για κάποιο λόγο, μπορείς να εκτυπώσεις και να συμπληρώσεις το έντυπο που θα βρείς στο gov.gr ή και να γράψεις σε ένα χαρτί μία χειρόγραφη βεβαίωση.

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:
  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγος μετακίνησης: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ΕΛΤΑ
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Αν δεν έχεις πρόσβαση στα βιβλία σου, μπορείς να δηλώσεις στο metabook πως απουσιάζεις από τις ρυθμίσεις σου. Έτσι το metabook, ανάλογα με την ρύθμιση που θα κάνεις, είτε θα κρύψει τις αγγελίες σου για το διάστημα που θα ορίσεις, είτε θα ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή πως απουσιάζεις.

Διάβασε περισσότερα για την ρύθμιση αυτή στον σχετικό οδηγό στο ιστολόγιο του metabook.

Μίλησε στον αγοραστή μέσα από τη σελίδα της παραγγελίας. Η απαγόρευση κάποια στιγμή θα αρθεί. Αν τελικά ο αγοραστής δεν μπορεί να περιμένει τότε πρέπει να ακυρώσεις την παραγγελία.

Είμαστε εδώ για σένα

Αν κάποια έχεις ερωτήματα στα οποία δεν βρίσκεις απάντηση εδώ, είμαστε στη διάθεσή σου να σε βοηθήσουμε και να απαντήσουμε.

Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό, θα βοηθήσεις και εσύ εμάς, ώστε να συμπληρώσουμε τη σελίδα αυτή για τους επόμενους metabookers που θα έχουν την ίδια ερώτηση.

Μπορείς να μας στείλεις μήνυμα ανά πάσα στιγμή, μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Θα χαρούμε πολύ να σε εξυπηρετήσουμε!