Ύμνος επιτάφιος

Ύμνος επιτάφιος
Τιμή από
11,00 €
14,00 €
Εξοικονομείς 21% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το βιβλίο "Ύμνος Επιτάφιος" περιέχει την Ακολουθία των Εγκωμίων της Θεοτόκου, όπως αυτή τελείται στο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανή, και βασίζεται στην ανάλογη έκδοση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "Θεία και ιερά ασματική ακολουθία των εγκωμίων της κοιμήσεως της Θεοτόκου εν Ιεροσολύμοις".

(Παναγιοταφικά Εκδόσεις 1997).

Ως συμπλήρωμα, συμπεριελήφθησαν και τα Εγκώμια εκ του βιβλίου "Ύμνος Επιτάφιος" του Επισκόπου Καρυστίας Μακαρίου Καλλιάρχη (19ος αιώνας), τα οποία εξέδωσε το Άγιο Όρος, το 1932. 

Επίσης περιέχει την ανάλογη Ακολουθία που εξέδωσε το 1993 Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, η οποία θέλει τα Εγκώμια στον Εσπερινό της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αμέσως μετά τα απόστιχα και το Δοξαστικό, τα οποία περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση και συνετέθησαν κατά μίμησιν των Αποστίχων της Ακολουθίας του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής.

Στο τελευταίο μέρος του Βιβλίου υπάρχει Μουσικό Παράρτημα, το οποίο περιλαμβάνει τα απόστιχα και το Δοξαστικό από την έκδοση του Μητροπολίτου Σάμου, επιλογή Εγκωμίων από τις εκδόσεις των Ιεροσολύμων και του Αγίου Όρους, (20 σε κάθε Στάση) και αργά "Ευλογητάρια", σημειωμένα στην παρασημαντική της Βυζαντινής Μουσικής, με απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησιαστική Μουσική, και προσπάθεια ανάδειξης του μεγαλείου της μέσα από την απλότητά της, χωρίς νεωτερισμούς και εκκοσμικεύσεις.

Στον ψηφιακό δίσκο που συνοδεύει την παρούσα έκδοση, ο Χορός Βυζαντινής Μουσικής "Ψαλτικής διάκονοι", ψάλλει τους ύμνους που περιλαμβάνονται στο μουσικό παράρτημα του βιβλίου.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
11,00 € Σαν καινούριο
Περιέχει αφιέρωση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.
Παράδοση με Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Γαυριο, Νότιο Αιγαίο
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.