Χρηματοοικονομική λογιστική τ.Α'/4η έκδ. (Βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων)

Χρηματοοικονομική λογιστική τ.Α'/4η έκδ. (Βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων)
Τιμή από
20,00 €
32,00 €
Εξοικονομείς 37% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Στα μέσα ενημέρωσης καθώς και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) δημοσιεύονται, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, οι οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως).

Οι επιχειρήσεις, με τις δημοσιεύσεις αυτές, παρέχουν πληροφορίες για την περιουσιακή τους κατάσταση, τις υποχρεώσεις τους, το απασχολούμενο προσωπικό, τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, κυρίως δωδεκάμηνη, και το αποτέλεσμα (κέρδος ή ζημία) που πέτυχαν από τις συναλλαγές αυτές.

Η ομοιόμορφη εμφάνιση των οικονομικών καταστάσεων, η οποία αποτέλεσε και έναν από τους στόχους της εφαρμογής, αρχικά, του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου, και στη συνέχεια, των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, δίνει τη δυνατότητα συγκρίσεων μεταξύ επιχειρήσεων του ίδιου κλάδου και εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων.

Όμως, για να συνταχθούν οι οικονομικές καταστάσεις απαιτείται να συγκεντρωθούν και καταγραφούν τα διάφορα γεγονότα τα οποία μεταβάλουν συνεχώς την περιουσία της επιχειρήσεως.

Τα γεγονότα τα οποία μεταβάλουν καθημερινά την περιουσία της επιχειρήσεως ονομάζονται "λογιστικά γεγονότα".

Η διάθεση χρημάτων από ένα επιχειρηματία για την ίδρυση μιας επιχείρησης, η εν συνεχεία μίσθωση γραφείων από αυτόν για να στεγασθούν οι υπηρεσίες της επιχείρησης και η καταβολή μισθώματος, η πρόσληψη προσωπικού καθώς και η πληρωμή μισθών σε αυτούς, η αγορά εμπορευμάτων από την επιχείρηση για μεταπώληση είναι ελάχιστα από τα χιλιάδες λογιστικά γεγονότα που μεταβάλουν καθημερινά την περιουσία των επιχειρήσεων. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
20,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
22,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.