ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Τιμή από
35,00 €
106,80 €
Εξοικονομείς 67% 🔥🔥
Κατάσταση: Πολύ καλή
Το θέλουν 4 metabookers
Περιγραφή

Με μεγάλη ευχαρίστηση ανέλαβα την επιμέλεια της Ελληνικής έκδοσης του βιβλίου ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ των Harrison, Horngren και Thomas. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι" αυτό. Θα αναφέρω τους κυριότερους:

Πιστεύω ότι αξίζει στους Έλληνες φοιτητές να μελετήσουν και να μάθουν τη Λογιστική από ένα σύγχρονο βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο, από τα ελάχιστα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα όπου γίνεται μια σε βάθος ανάλυση της κάθε εταιρίας που εξετάζεται σε κάθε κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι τα διάφορα λογιστικά θέματα που εξετάζονται δεν παρατίθενται ως "απλά λογιστικά γεγονότα" με στόχο τις ημερολογιακές εγγραφές αλλά συνδέονται με πραγματικά περιστατικά, όπως είναι η προσωπικότητα της εταιρίας, ο κλάδος στον οποίο ανήκει και οι σκέψεις που κάνει η Διοίκησή της ώστε να πάρει αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές έχουν πάντοτε σχέση με την εμπορική πολιτική της κάθε εταιρίας καθώς και με τις στρατηγικές της διοίκησης για την ανάπτυξή της, ανάλογα κάθε φορά και με τη γενικότερη οικονομική συγκυρία. Οι αποφάσεις αυτές εξετάζονται και από την ηθική τους πλευρά και γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ιστορικό των μεγάλων σκανδάλων που ξεκίνησαν από τη λογιστική, μέσω της παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων και συγκλόνισαν την παγκόσμια οικονομία από το 2000 και μετά.

Ο φοιτητής-αναγνώστης έχει την ευκαιρία να εξετάσει τις οικονομικές καταστάσεις εταιριών παγκόσμιου βεληνεκούς. Αυτό είναι σημαντικό διότι, εκτός από τη λογιστική αναγνώριση, στη λογιστική παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος οργάνωσης των επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό εξετάζονται πολλά θέματα που έχουν σχέση με τον εσωτερικό έλεγχο και τις δικλείδες ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν ώστε να προστατεύονται οι επιχειρήσεις από απάτες, κλοπές και άλλες κακόβουλες πράξεις εκ μέρους του προσωπικού ή των διοικήσεών τους. Παράλληλα γίνονται πολλές αναφορές στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικών Αναφορών και στις Γενικά Παραδεκτές Λογιστικές Αρχές που στόχο έχουν να προστατεύσουν όλους εκείνους που έχουν ανάγκη από σαφή, έγκαιρη, έγκυρη και ειλικρινή λογιστική πληροφόρηση για να πάρουν χρηματοοικονομικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό η παρουσίαση και ανάλυση των λογιστικών θεμάτων δεν γίνεται αφηρημένα αλλά σε σχέση με πραγματικές εταιρίες και πραγματικά δεδομένα.

Όπου χρειάζεται, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εκμάθηση των λογιστικών αντικειμένων, η ανάπτυξη των κεφαλαίων αναφέρεται και σε πιο προχωρημένα θέματα που δεν τα βρίσκουμε συνήθως στα βιβλία που γίνεται η εισαγωγή και η πρώτη επαφή του φοιτητή-αναγνώστη με τη Λογιστική. Κατ" αυτήν την έννοια γίνεται από πολύ νωρίς ανάπτυξη θεμάτων που έχουν σχέση με τις ταμειακές ροές και την ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων.

Κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε μια πραγματική εταιρία και γίνεται μια περιληπτική παρουσίασή της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι η εταιρία έχει επιλεγεί για να εξυπηρετήσει τους στόχους κάθε κεφαλαίου. Άλλη εταιρία είναι καταλληλότερη για να εξετασθούν οι εμπορικές συναλλαγές της και άλλη για να τονισθεί η σημασία των μετρητών ή του κόστους πωληθέντων στην περίπτωση της παροχής υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό η εταιρία που εξετάζεται σε κάθε κεφάλαιο ονομάζεται "Εταιρία Αναφοράς".

Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχει πλήθος λυμένων και άλυτων ασκήσεων και προβλημάτων διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. Οι ασκήσεις και τα προβλήματα μπορούν να απαντηθούν, όσον αφορά τους αριθμητικούς υπολογισμούς, με τη βοήθεια του Excel. Οι Πίνακες κάθε κεφαλαίου παρουσιάζονται σε μορφή Excel. Αυτό οδηγεί το φοιτητή-αναγνώστη στη χρησιμοποίηση αυτού του σύγχρονου εργαλείου πληροφορικής.

Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι η παράθεση λογιστικής ορολογίας στο τέλος κάθε κεφαλαίου στην Ελληνική και την αγγλική γλώσσα. [...] (Γιώργος Βενιέρης, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
35,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Σαν καινούργιο πέρα από κάποιες σημειώσεις με στυλό σε 3-4 σελίδες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
35,00 € Σαν καινούριο
Αδιάβαστο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Courier, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και ΕΛΤΑ Courier Αντικαταβολή.
Μαρούσι, Αττική
40,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Άγιος Δημήτριος, Αττική
50,00 € Σαν καινούριο
Άθικτο.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Υπόλοιπες αγγελίες
50,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.