ΤΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

ΤΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
Τιμή από
10,00 €
18,80 €
Εξοικονομείς 46% 🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό γράφεται και βγαίνει στο φως ως απότοκο και ως καρπός βαθύτατης εμπειρίας και μακρότατης θητείας του συγγραφέα στο χώρο της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποτελεί μια γνήσια κατάθεση ψυχής από πολλές και πολύτιμες εμπειρίες διδακτικές στο χώρο της διδασκαλίας της γλώσσας και ιδιαίτερα της Αρχαίας Ελληνικής. Γράφεται από βαθύτατο ενδιαφέρον και από μια άδολη και ασίγαστη επιθυμία ψυχής να αποτελέσει όλο αυτό το πολύτιμο φορτίο βιωμάτων και εμπειριών μια ύστατη και "ες αεί" προσφορά -στο μέτρο φυσικά και στα όρια του γράφοντα- τόσο για το μαθητή και το σπουδαστή, όσο, και ακόμη περισσότερο, για τον διδάσκοντα, για τον καθηγητή.

Η μακρόχρονη θητεία του συγγραφέα στη διδασκαλία, σχεδόν αποκλειστικά, της Αρχαίας Ελληνικής, έχει συσσωρεύσει πολλή και πολύτιμη πείρα και θέσεις και απόψεις πάνω στο αντικείμενο αυτό, που ασφαλώς έχουν τη θέση τους τώρα εδώ. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η πείρα αυτή έχει αποκομισθεί από αίθουσες φροντιστηριακές, όπου ο διδάσκων απαλλαγμένος από το οποιοδήποτε σχολικό τυπολογικό, επιδίδεται άμεσα και εξειδικευμένα στο γλωσσικό μέρος της διδασκαλίας, στη γλωσσική αποκλειστικά προσπέλαση και κατάκτηση τον αρχαίου κειμένου.

Και ακόμη περισσότερο ισχύει αυτό, όταν ο διδάσκων αυτός δε διδάσκει απλώς, δε "βγάζει ύλη", δε μεταφέρει και εκφωνεί μηχανικά όσα και ο ίδιος έχει συσσωρεύσει παθητικά, αλλά λειτουργεί βιωματικά πάνω στο αντικείμενό του, επικοινωνεί ουσιαστικά με το ακροατήριό του, και ζει με την ψυχή του την ανθρώπινη παρουσία του μαθητή. Η πείρα που αποκομίζει τότε είναι πρωτόγνωρη, πολυδιάστατη και μοναδική.

Διαπιστώνει τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις αιτίες της ιδιαίτερης πνευματικής και ψυχικής κατάστασης των παιδιών. Αντιλαμβάνεται σε βάθος τις αρνητικές τάσεις και στάσεις και συνειδητοποιεί στην ουσία τους τα γνωστικά κενά και τα μαθησιακά προβλήματα και τις αδυναμίες των μαθητών.

Ανακαλύπτει ειδικούς διαύλους επικοινωνίας και τις ιδιαιτερότητες και διαβαθμίσεις της λειτουργίας του λόγου και της σκέψης στον κάθε μαθητή. [...] (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
σε άριστη κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.