Το ξεπέρασμα της τέχνης

Το ξεπέρασμα της τέχνης
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Το κύριο μέρος της ανθολογίας είναι μια επιλογή κειμένων από τα 12 τεύχη της επιθεώρησης Internationale Situationniste, που κυκλοφόρησε στη Γαλλία από το 1958 ως το 1969 και αποτέλεσε το κύριο όργανο της Κ.Δ.

Αντί προλόγου, παρουσιάζουμε ένα λεττριστικό κείμενο του 1953 για την πολεοδομία· την Πλατφόρμα της Άλμπα· μια σύντομη έκθεση της πορείας του Κινήματος για ένα Φαντασιακό Μπαουχάους από το Γιόρν· και την Έκθεση για την κατασκευή καταστάσεων, του Ντεμπόρ, όπου αναλύονται ολοκληρωμένα οι γενικές συνθήκες και οι προσανατολισμοί του καταστασιακού ρεύματος στη γέννησή του.

Στο τέλος του τόμου δημοσιεύουμε δυο εσωτερικά κείμενα της τελευταίας περιόδου της Κ.Δ. (1970-71)· μια Βιβλιογραφία με όλα τα κείμενα, βιβλία ή προκηρύξεις που δημοσίευσε η Κ.Δ. (σημειώνοντας ποια απ' αυτά έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά - δυστυχώς σε μέτριες έως διαστρεβλωτικές μεταφράσεις)· κι έναν Πίνακα με τα περιεχόμενα των 12 τευχών της I.S., που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να παρατηρήσει το σύνολο των θεμάτων που έθιξαν οι καταστασιακοί. (Απόσπασμα από τον πρόλογο του μεταφραστή)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.