Το τρίγωνο του διαβόλου

Το τρίγωνο του διαβόλου
Τιμή από
9,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Η παγκόσμια κατάσταση στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, χαρακτηρίστηκε από ορισμένα βασικά στοιχεία που χρησίμευσαν σαν σημεία αναφοράς για τις μελλοντικές προοπτικές και εξελίξεις. Τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:

1) Ανάδυση νέων οικονομικών κέντρων και ενός διεθνούς κερδοσκοπικού κυκλώματος που έχει την δυνατότητα να χειρίζεται και να εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των διεθνών συναλλαγών, καταργώντας στην ουσία την έννοια της κλασικής εθνικής κυριαρχίας εν ονόματι του απεριόριστου κέρδους, χωρίς κανένα πολιτισμικό φραγμό.

2) Ένταση περιφερειακών συγκρούσεων που συχνά προκαλούνται από τις διάφορες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν ορισμένα οργανωμένα πολυεθνικά κυκλώματα, όπως την τεράστια βιομηχανία οπλικών συστημάτων.

3) Ένταση του οικολογικού προβλήματος εξ αιτίας της λεγόμενης "πολιτικής της ανάπτυξης" με ανυπολόγιστες συνέπειες.

4) Ανάδυση στην επιφάνεια, και αυτό οφείλονταν κυρίως στην τεράστια έκρηξη των ΜΜΕ, των ανισοτήτων της ανθρώπινης φυλής και της σύγκρουσης των εθνικών κρατών παράλληλα με τις διεθνώς αναπτυσσόμενες λειτουργικές των διεθνών σχέσεων.

5) Σταδιακή μεταφορά της εξουσίας, σε εξωθεσμικούς παράγοντες που κατέλυαν κάθε κλασική μορφή διακυβέρνησης και αποτελούσαν το κύριο χαρακτηριστικό της νέας τάξης πραγμάτων και το κυριότερο

6) Ο άξονας που έχουμε περιγράψει σε αυτό το βιβλίο που είναι κατά κάποιο τρόπο και το εκτελεστικό όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο άξονας ΗΠΑ Τουρκίας Ισραήλ.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Χειλαδάκης Νίκος
  • Εκδόσεις: Κάδμος
  • Έτος: 2003
  • ISBN-13: 9789608184329
  • ISBN-10: 9608184320
  • Κατηγορίες: Ανθολογίες
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: Εξαντλημένο
Με γνωστά μεταφορικά
9,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ACS και ΕΛΤΑ Courier.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.