Το Matlab στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία

Το Matlab στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην υπολογιστική επίλυση προβλημάτων με χρήση του περιβάλλοντος MATLAB. Ενδείκνυται κυρίως για φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν τις έννοιες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θεωρούνται θεμελιώδεις στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία. Μέσω της προσέγγισης της "εκμάθησης μέσω παραδειγμάτων", οι συγγραφείς θέτουν στρατηγικά επιλεγμένα προβλήματα για να βοηθήσουν τους αρχάριους προγραμματιστές να μάθουν αυτές τις απαραίτητες έννοιες και δεξιότητες. Η προσέγγιση αυτή δίνει προτεραιότητα στην υπολογιστική επίλυση προβλημάτων και την αλγοριθμική σκέψη, ενώ οι συντακτικές λεπτομέρειες της γλώσσας ακολουθούν.

-Κάθε ενότητα παρουσιάζει ένα πρόβλημα και στη συνέχεια αναλύει τα νέα χαρακτηριστικά της γλώσσας του MATLAB που είναι απαραίτητα για την επίλυσή του. Η λύση ακολουθείται από μια "συζήτηση" που αφορά κάποιο σχετικό, ευρύτερο ζήτημα της υπολογιστικής επιστήμης και τεχνολογίας.

-Συνολικά, τα παραδείγματα, οι συζητήσεις και οι 300+ ασκήσεις δίνουν την απαραίτητη διαίσθηση για τη διαδικασία της διακριτοποίησης και την ολοκληρωμένη αντίληψη για έννοιες όπως η διάσταση, η ανακρίβεια, η οπτικοποίηση, η τυχαιότητα και η πολυπλοκότητα. Έτσι δημιουργείται μια ουσιαστική βάση για πιο προχωρημένα μαθήματα σε περιοχές της υπολογιστικής επιστήμης και τεχνολογίας.

-Η συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ προγραμματισμού και μαθηματικών ενισχύει την ικανότητα των φοιτητών να σκέπτονται αριθμητικά και γεωμετρικά.

Το βιβλίο αυτό ενδείκνυται για την εκμάθηση του MATLAB σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ειδικά για τους προπτυχιακούς φοιτητές με μαθηματική ωριμότητα στο επίπεδο του εισαγωγικού Λογισμού, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο, κυρίως στην προετοιμασία τους για πιο προχωρημένα μαθήματα στην πληροφορική και τα υπολογιστικά μαθηματικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Συγγραφέας: Charles F. Van Loan
Εκδόσεις: Εκδόσεις Da Vinci
Έτος: 2012
ISBN-13: 9789609732000
ISBN-10: 9609732003
Κατηγορίες: Προγραμματισμός
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 33,59 €
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Σε άριστη κατάσταση. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις. --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Χρήστος Τ.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία
Εξοικονομείς
14,09 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
19,50 €
από 33,59 €
Σαν καινούριο
Σε άριστη κατάσταση --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Ίλιο, Αττική
Εξοικονομείς
13,59 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
20,00 €
από 33,59 €
Υπόλοιπες αγγελίες
Σαν καινούριο
Σχεδόν αχρησιμοποίητο --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ
Εξοικονομείς
13,59 €
20,00 €
από 33,59 €
Πολύ καλή κατάσταση
Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Άνω Λιόσια, Αττική
Εξοικονομείς
1,59 €
32,00 €
από 33,59 €