Το ημερολόγιο του Κίμωνος

Το ημερολόγιο του Κίμωνος
Τιμή από
12,77 €
15,40 €
Εξοικονομείς 17%
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Κανόνες του πως να κρατήται το Ημερολόγιον...

Το να κρατούν ένα Ημερολόγιον δεν είναι άλλο, παρά του να κρατούν λογαριασμό της οδοιπορίας ενός Καραβιού, εις τρόπον οπού να ημπορούν να εξεύρουν εις κάθε ώραν, το πλάτος και το μήκος οπού ευρίσκεται. Εκ τούτου δεν συνίσταται μόνον η υπόληψις του Ναυκλήρου, αλλά συνίσταται ακόμη η ζωή και αι περιουσίαι των ανθρώπων.

Όθεν ας στοχασθούν πόσον προσεκτικοί χρεωστούν να είναι εκείνοι όπου αναδέχονται την φροντίδα του να κυβερνούν Καράβια εις το πέλαγος, και πόσην επιμέλειαν εις τούτο χρεωστούν να έχουν, δια να κρατούν το Ημερολόγιον όσον το δυνατόν με την μεγαλυτέραν ακρίβειαν. ("Σπυρίδων Ζαφαράνας Κεφαλλινεύς, του Ναυκλήρου εφημερίς εις το πέλαγος"

Τυπογραφείον Πατριαρχείου Κων/πόλεως 1803)

Το καράβι, οι άνθρωποί του, το ταξίδι, η ζωή του, μέσα από τις καταγραφές του ημερολογίου του, είναι ένας κόσμος ξεχωριστός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που, στη διάρκεια του χρόνου και με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, άλλαξαν τη μορφή του.

Τότε χειρόγραφο και συχνά άτεχνο. Σήμερα κωδικοποιημένο στον υπολογιστή, όμως η σπουδαιότητα των καταγραφών του παραμένει ίδια γιατί το καράβι, οι άνθρωποί του, το ταξίδι και η ζωή του θα εξαρτώνται και από την επιμέλεια του εκάστοτε γραμματικού που βαστά το Ημερολόγιο.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
12,77 € Σαν καινούριο
Δυσευρετο στα βιβλιοπωλεια.Σε αριστη κατασταση.Χαρτοδετη εκδοση του 2012, περ. 380 σελιδες.Κανόνες του πως να κρατήται το Ημερολόγιον... Το να κρα... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Παράδοση μετά από 10 Μαΐου 2021.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.