Το ηλεκτροκαρδιογράφημα στην κλινική πράξη

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα στην κλινική πράξη
Μη διαθέσιμο
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα γεννήθηκε στις αρχές του αιώνα μας. Αν και ηλικιωμένο πλέον, ουδέποτε εγήρασε. Σ` όλο αυτό τον αιώνα πολλές εργαστηριακές μέθοδοι εμφανίσθηκαν στην κλινική καρδιολογική πράξη. Μερικές από αυτές ξεχάσθηκαν ήδη, ενώ άλλες αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους στη διαγνωστική καρδιολογία.
Καμμία όμως δεν εμείωσε την αξία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, που παραμένει στην πρώτη σειρά των διαγνωστικών μέσων. Δεν υπάρχει εξωτερικό ιατρείο ή εφημερεύουσα κλινική χωρίς ηλεκτροκαρδιογράφο. Δεν υπάρχει γιατρός, που να μη χρειάσθηκε πολλές φορές τη βοήθειά του.
Γι` αυτό και η σπουδή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος θεωρείται παγκοσμίως αναγκαία. Ειδικά και καλογραμμένα βιβλία κυκλοφορούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.
Μικρή συμβολή στην ηλεκτροκαρδιογραφία του τόπου μας αποτελεί αυτό το βοήθημα. Η ευμενής υποδοχή των προηγουμένων εκδόσεων μας επιτρέπουν να παρουσιάσουμε και την παρούσα πέμπτη έκδοση.
Το ηλεκτροκαρδιογράφημα διδάσκεται ως κατ` επιλογήν μάθημα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί τη βασική ύλη αυτού του μαθήματος.
Ευχαριστώ τους εκδότες για την ιδιαίτερη φροντίδα τους, τον καλλιτέχνη γιατρό Γιάννη Κατσιμπρή, που φιλοτέχνησε πολλά από τα σκίτσα του κειμένου, καθώς και αυτούς που με τις παρατηρήσεις τους συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση των επανεκδόσεων.

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.