Το γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας για τον ΑΣΕΠ

Το γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας για τον ΑΣΕΠ
Τιμή από
16,00 €
19,90 €
Εξοικονομείς 19%
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το 1ο μέρος "Ο Ελληνικός κόσμος από το τέλος των Μηδικών πολέμων ως το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου" έχει γραφεί για να υπηρετήσει πρωτίστως τις ανάγκες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (Φιλολόγων) στο γνωστικό αντικείμενο της ιστορίας με ομώνυμο θεματικό τίτλο.

Περιλαμβάνει α) Περιεχόμενα β) Έκθεση του υλικού που αναφέρεται στην υπό εξέταση περίοδο γ) Ερωτήσεις δ) Όρους ε) Βιβλιογραφία.

Τα παραπάνω τμήματα συμπλέκονται εσωτερικά και κατά συνέπεια η ανάγνωση και μελέτη τους κρίνεται επιβεβλημένη. Για παράδειγμα οι ερωτήσεις, πέρα από κριτήριο αξιολόγησης γνώσεων, επιτελούν συμπληρωματικό ρόλο στο κείμενο.

Το κείμενο βασίζεται κυρίως στους τέσσερις σχετικούς τόμους της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, ως πληρέστερης συνθετικής γενικής Ιστορίας για την περίοδο που ενδιαφέρει και καταβλήθηκε προσπάθεια να είναι περιεκτικό και ταυτόχρονα λεπτομερειακό ή εξειδικευτικό σε κάποιες περιπτώσεις. Η επιλογή έγινε με την προσωπική μου ευθύνη και, φυσικά, οι αδυναμίες παραμονεύουν σε κάθε βήμα, δεδομένου ότι το θέμα είναι ανοικτό και δεν αφήνει από την περίοδο 479-323 π.Χ. καμία πτυχή του ιστορικού γίγνεσθαι εκτός. Κρίνω σκόπιμο εδώ να μην αναφερθώ σε ζητήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, δεδομένου ότι αποτελούν ειδικό αντικείμενο εξέτασης (Αρχαία Ελληνικά), το οποίο ο υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει επαρκώς. Στις ερωτήσεις όμως συνδέεται η γραμματειακή παραγωγή με την ιστορική εξέλιξη. Εκείνο που δε θα μπορούσε να καλύψει ένα βιβλίο αυτού του τύπου και με αυτό το στόχο είναι η λεπτομερειακή εξιστόρηση των γεγονότων, λ.χ. η περιγραφή της άλωσης της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο, θα χρειάζονταν πολλά βιβλία. Οι ερωτήσεις κινούνται κατά βάση στο πλαίσιο των ζητουμένων ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, δεδομένου του περιορισμένου χρόνου κατά την εξέταση. [. . .] (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
16,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.