ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Τιμή από
10,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Η θέση σε ισχύ της Συνθήκης της Λισσαβόνας και οι αλλαγές που επέφερε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το κίνητρο για την πέμπτη έκδοση του βιβλίου. Πολλές ακόμη αλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά Περιφερειακών Οργανισμών τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον ασιατικό χώρο.

Σε περιφερειακό επίπεδο αξιοπρόσεκτη είναι η διάλυση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, η αναθεωρημένη Συνθήκη της Benelux, ο νέος Καταστατικός Χάρτης του ASEAN, το νέο Αφρικανικό Δικαστήριο Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η θέση σε ισχύ του 14ου Πρωτοκόλλου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Χάρτης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Αραβικού Συνδέσμου κ.ά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δημιουργία του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως βοηθητικό όργανο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υποδηλώνει τη βούληση του Οργανισμού να πραγματοποιήσει τους στόχους της χιλιετίας, με αργά πλην σταθερά βήματα.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί εξετάζονται πάντα κάτω από την ίδια θεματική. Η βιβλιογραφία συμπληρώνεται επιλεκτικά με τα πιο πρόσφατα βιβλία και άρθρα, ενώ ορισμένα τμήματα της προηγούμενης έκδοσης έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να μειωθεί μέρος της ύλης.

Η προσπάθεια της παρούσας έκδοσης πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή εκλεκτών συναδέλφων και συνεργατών μου τους οποίους επιθυμώ να ευχαριστήσω ονομαστικά: την Επίκουρη Καθηγήτρια κα Αναγνωστοπούλου Δέσποινα, τη Λέκτορα υπό διορισμό κα Χαΐνογλου Καλλιόπη, τους υποψήφιους διδάκτορες κ. Γαϊτενίδη Νίκο και Κατσούλη Στέφανο, την κα Ιντζέ Γεωργία-Θεοδώρα, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος και τον κ. Τσιφτζή Ζαφείρη, μεταπτυχιακό φοιτητή. Στον τελευταίο οφείλω ένα επιπλέον ευχαριστώ για την επιμέλεια του κειμένου και τη βιβλιογραφική τεκμηρίωση. Ευχαριστίες όπως πάντα στους Αντώνη Ν. Σάκκουλα και κ. Αδαμάντιο Αμανίτη για την παρούσα έκδοση. (Από τον πρόλογο της πέμπτης έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Eurobank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
15,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 35€.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Κατερίνη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.