Το διαδίκτυο

Το διαδίκτυο
Τιμή από
6,00 €
14,44 €
Εξοικονομείς 58% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Περιγραφή

Αντλώντας από στοχαστές τόσο διαφορετικούς όσο ο Πλάτωνας και ο Κίρκεγκωρ, το βιβλίο είναι από τα πρώτα που εισάγει τη φιλοσοφική σκέψη στη συζήτηση γύρω από το πόσο μακριά μπορεί να μας πάει ή να μη μας πάει το διαδίκτυο.
Ο Ντρέιφους εντοπίζει τις ρίζες του χρήστη, που αποκομμένος από το σώμα σερφάρει ελεύθερα, στον αποχωρισμό σώματος και νου που κάνει ο Ντεκάρτ, και μας δείχνει πώς η περιγραφή από τον Κίρκεγκωρ του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού προμηνύει τον εθισμένο στο διαδίκτυο που διψάει για ειδήσεις αλλά αποφεύγει την όποια διακύβευση αυτές συνεπάγονται.
Η δική του προκλητική θεωρία κατατείνει στη διαπίστωση ότι η ιδιωτικοποίηση της εμπειρίας αγνοεί το σώμα και βασικές ανθρώπινες ικανότητες όπως είναι η εμπιστοσύνη, οι διαθέσεις, η διακινδύνευση, η αφοσίωση, ή η συναισθηματική συμμετοχή σε κοινά μελήματα.
Τέλος, όσον αφορά τη δυνατότητα του διαδικτύου να λύσει προβλήματα μαζικής εκπαίδευσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συναρπαστικά παραδείγματα από τη διδακτική του πείρα για να δείξει ότι η «διαδραστική» εκπαίδευση αφήνει έξω την από κοινού ανάληψη κινδύνων, που επιτρέπουν την απόκτηση εμπειρίας.
Μεστό και προσιτό, βασικό ανάγνωσμα για οποιονδήποτε επιθυμεί να σκεφτεί καθαρά για το ρόλο του διαδικτύου στο μέλλον μας.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,00 € Καλή κατάσταση
Αρκετές διάσπαρτες υπογραμμίσεις με μολύβι
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Αγία Παρασκευή, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.