Το αποτελεσματικό στέλεχος

Το αποτελεσματικό στέλεχος
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Το μέτρο της απόδοσης του στελέχους, όπως μας υπενθυμίζει ο Peter Drucker, είναι η ικανότητά του "να υλοποιεί τα σωστά πράγματα". Συνήθως, αυτό σημαίνει να κάνει ό,τι έχουν ξεχάσει να κάνουν άλλοι άνθρωποι, αλλά και να αποφεύγει να κάνει πράγματα που δεν είναι παραγωγικά. Εντοπίζει πέντε ικανότητες ως απαραίτητες για να υπάρξει αποτελεσματικότητα, ικανότητες που είναι δυνατό να διδαχτούν. Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να διδαχτούν όπως πρέπει να διδαχτεί κάθε σπουδαστής του πιάνου τις μουσικές κλίμακες ανεξάρτητα από το όποιο φυσικό του χάρισμα. Η ευφυΐα, η φαντασία, και η γνώση μπορούν να πάνε χαμένες στη δουλειά ενός στελέχους που δεν έχει αποκτήσει τη διανοητική πειθαρχία να τις μετατρέπει σε αποτελέσματα.

Μια από τις ικανότητες είναι η διαχείριση του χρόνου. Μια άλλη είναι η επιλογή της συνεισφοράς στο συγκεκριμένο οργανισμό. Η τρίτη είναι η γνώση του πότε και του πώς να εφαρμόζετε τις δυνάμεις σας με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τέλος, όλες τους πρέπει να διαπλέκονται με αποτελεσματική λήψη αποφάσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου ασχολείται με το πώς μπορούν να αναπτυχθούν αυτές οι ικανότητες. Ο συγγραφέας αντλεί παραδείγματα από τα χρονικά της επιχειρηματικής και της πολιτικής πρακτικής για να μας δείξει τις ξεχωριστές ικανότητες του στελέχους. Καταφέρνει να ανατρέψει πράγματα γνωστά από τις εμπειρίες μας και να τα παρουσιάσει κάτω από μια νέα προοπτική. Το βιβλίο είναι γεμάτο εκπλήξεις χάρη στη δροσερή οπτική γωνία που προσφέρει για παλιές και φαινομενικά, ανιαρές καταστάσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίο)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.