Το άγιο αίμα και το άγιο Γκράαλ

Το άγιο αίμα και το άγιο Γκράαλ
Μη διαθέσιμο προς πώληση
Περιγραφή

Αμέτρητους ανθρώπους έχει συναρπάσει μέχρι σήμερα η ιστορία ενός Γάλλου κληρικού του 19ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε στο ορεινό χωριό του στους πρόποδες των Πυρηναίων κάτι το οποίο του επέτρεψε να αποκτήσει και να ξοδέψει μια τεράστια περιουσία. Το παραμύθι αρχίζει με κάποιον κρυμμένο θησαυρό και έπειτα μεταμορφώνεται σε πρωτοφανή ιστορική αστυνομική έρευνα - μια σύγχρονη αναζήτηση του θρυλικού Γκράαλ, η οποία επιστρέφει σε χρόνια περασμένα μέσα από αποκρυφιστικές και κρυπτογραφημένες περγαμηνές, μυστικές εταιρείες, τους Ναΐτες Ιππότες, τους Καθαρούς αιρετικούς του 12ου και 13ου αιώνα και μια δυναστεία σκοτεινών Γάλλων βασιλέων που εκθρονίστηκαν πριν από 1300 χρόνια.
Σήμερα, μετά από έρευνες δέκα τουλάχιστον ετών, ο Χένρι Λίνκολν και οι συνεργάτες του Μάικλ Μπέιτζεντ και Ρίτσαρντ Λι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους να φωτίσουν αυτό το προκλητικό αίνιγμα. Στην πραγματικότητα, αυτό που πραγματικά βρίσκεται στην καρδιά των ανακαλύψεων στο Rennes-le-Chateau δεν είναι υλικά πλούτη, αλλά ένα μυστικό - ένα επίμαχο μυστικό εκρηκτικών διαστάσεων, το οποίο ακτινοβολεί από το μικρό χωριό των Πυρηναίων και σκεπάζει ολόκληρο το Δυτικό Πολιτισμό. Το μυστικό δεν είναι απλώς ένα ιστορικό αξιοπερίεργο. Ο αντίκτυπός του φτάνει ως το χώρο της σύγχρονης πολιτικής και όλο το οικοδόμημα της χριστιανικής πίστης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται στο Άγιο Γκράαλ - όχι με την έννοια του «Άγιου Δισκοπότηρου» των μεσαιωνικών θρύλων, αλλά ως κάτι χειροπιαστό, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας της Δύσης.
Το αίνιγμα εκτείνεται ως τις μέρες μας και περιλαμβάνει πρόσωπα όπως ο Σαρλ ντε Γκολ και ο Αντρέ Μαλρό. Ρίχνει επίσης νέο φως στα γεγονότα της Αναγέννησης και των Σταυροφοριών με τρόπο που ξαφνιάζει. Και ξαφνιάζει ακόμη πιο πολύ η αναγωγή του στις καταγωγές της χριστιανοσύνης, καθώς και στην ίδια την ταυτότητα του Ιησού.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.