Το 10

Το 10
Τιμή από
15,00 €
22,82 €
Εξοικονομείς 34% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 10 metabookers
Περιγραφή

"Το 10" αποτελεί κρίσιμη καμπή στο έργο του Μ. Καραγάτση και είναι ατυχές γεγονός ότι ο θάνατος του συγγραφέα ματαίωσε αμετάκλητα την ολοκλήρωσή του. Για πρώτη φορά ο Καραγάτσης αποστασιοποιείται πλήρως από τους ήρωές του και πλάθει τη μυθιστορηματική του ύλη με χέρι άφοβο έμπειρου τεχνίτη. Δεν υπάρχει εδώ προσωπική εμπλοκή του συγγραφέα, συμμετοχή του στα δρώμενα μέσ" από προσωπεία, αυτοβιογραφικές προβολές, ταυτίσεις, ευνοημένους χαρακτήρες. Υπάρχει συγγραφική διαύγεια, σιγουριά, ψυχρότητα ή και σκληρότητα. Το μέγα πλήθος των προσώπων που κατοικεί στο 10, τη λαϊκή πολυκατοικία του Πειραιά, κινείται με εξαιρετική ακρίβεια και άσφαλτους υπολογισμούς από συγγραφέα που διεκδικεί την ιδιότητα του παντεπόπτη. Έργο ωριμότητας, αυστηρό, βαθύτατα πικρό και απαισιόδοξο, χαρτογραφεί και ανατέμνει τη νεοελληνική κοινωνία της δεκαετίας του "50 με πρωτοφανή και προφητική (αν κρίνουμε τη σημερινή κοινωνική αποσύνθεση) οξυδέρκεια.

Άρης Μπερλής, "Μ. Καραγάτσης", στο "Η μεσοπολεμική πεζογραφία", τ. Δ΄, Εκδόσεις Σοκόλη 1992.

Το 2007 ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA πρόβαλλε σε δική του παραγωγή 18 επεισόδια βασισμένα στο συγκεκριμένο βιβλίο, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Καταλειφό, Μαρία Ναυπλιώτου & Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Τη σειρά χαρακτήρισε η υπέροχη μουσική επένδυση της Ελένη Καραϊνδρου που κυκλοφορεί σε cd και μπορείτε επίσης να βρείτε

εδώ.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
20,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Υπόλοιπες αγγελίες
15,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Αδιάβαστο εντελώς μιας που υπήρχε ήδη
Πληρωμή με PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ζωγράφου, Αττική
19,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Περιστέρι, Αττική

Αξιολογήσεις του βιβλίου

1
21 Ιουλίου 2021
«Το τελευταίο, το πιο ώριμο, το πιο ρεαλιστικό, το πιο διδακτικό αφήγημα του Καραγάτση πέρασε από τα χέρια μου και παρότι μη ολοκληρωμένο, νιώθω ψυχική ανάταση που το διάβασα.

https://www.goodreads.com/review/show/1195579463?book_show_action=false&from_review_page=1»
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.