ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;
Τιμή από
4,80 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ορθοδοξία είναι η Ιερή παράδοση της Εκκλησίας μας, η αλήθεια για το Θεό, τον άνθρωπο και τον κόσμο, όπως μας την παρέδωσε ο ίδιος ο σαρκωμένος Θεός. Ορθοδοξία είναι η ορθή πίστη και η ορθή λατρεία του Θεού, ο ανόθευτος χριστιανισμός, η αληθινή Εκκλησία που ίδρυσε και συντηρεί ο Χριστός για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος μετά την πτώση του έχασε τη χάρη του Θεού, έχασε δηλαδή την επικοινωνία του με το Θεό, την Αλήθεια. Και ο απόγονος του πρώτου εκείνου Αδάμ, για να αποκαταστήσει την επικοινωνία του με το Θεό πρέπει να έρθει σ" επαφή με το νέο Αδάμ, το Χριστό. Η σωτηρία του ανθρώπου είναι δυνατή μόνο μέσα στο Χριστό.

Ποια όμως είναι η Αλήθεια που μας πρόσφερε ο Χριστός; Και που διατηρείται η Αλήθεια αυτή ανόθευτη και απαραχάρακτη όπως μας την παρέδωσε;

Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ίδια την Αγία Γραφή, όπου "στύλος και εδραίωμα της αληθείας" (Α" Τιμ. γ", 15) ονομάζεται η Εκκλησία.

Ο άνθρωπος έρχεται στην αλήθεια, δηλ. στο Χριστό - τη σαρκωμένη Ορθοδοξία - μόνο μέσα από το σώμα Του, την Εκκλησία. Η αποκατάσταση του ανθρώπου, η επιστροφή και η ένωσή του με το Θεό και τελικά η σωτηρία του πραγματοποιούνται μόνο στην Εκκλησία. Η Εκκλησία Ιδρύθηκε στον κόσμο γιατί μόνο μέσα σ" αυτήν ξαναβρίσκει ο άνθρωπος την αληθινή του ύπαρξη και κοινωνία με το Θεό και τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσα στην Εκκλησία ξαναβρίσκει ακόμα ο άνθρωπος την έννοια της ζωής του, το σκοπό του, και προ πάντων την ορθή αναφορά του στην υπόλοιπη ανθρωπότητα και κτίση. Κατά τον απόστολο Παύλο, η Εκκλησία είναι "το πλήρωμα του τα πάντα εν πάσι πληρουμένου". (Απόσπασμα από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
4,80 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 40€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.
Παράδοση με Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier.
Γαυριο, Νότιο Αιγαίο
Όροι παράδοσης
Υπόλοιπες αγγελίες
5,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Νέα Φιλαδέλφεια, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.