Θερμοδυναμική Ι

Θερμοδυναμική Ι
Τιμή από
15,00 €
33,39 €
Εξοικονομείς 55% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο αποτελεί τον πρώτο Τόμο από το τρίτομο επιστημονικό έργο με το γενικό τίτλο "θερμοδυναμική". Ο Τόμος αυτός αποσκοπεί στην κάλυψη των βασικών αρχών, τον ορισμό διαφόρων ιδιοτήτων και τη διατύπωση των εκφράσεων των νόμων της θερμοδυναμικής για κλειστά και ανοικτά συστήματα, απουσία χημικών αντιδράσεων.

Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και σε όλους όσοι ασχολούνται με τη μελέτη, τη διδασκαλία και τις εφαρμογές των αρχών της θερμοδυναμικής.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε με την πολυετή πανεπιστημιακή διδασκαλία, τη συγγραφή του δίτομου έργου "Μηχανική των Ρευστών" και των βιβλίων "Ανύσματα και Τανυστές" και "θερμοφυσικές Ιδιότητες Χημικών Ουσιών και Συστήματα Μονάδων", καθώς και την παρακολούθηση της διεθνούς εξέλιξης παρόμοιων συγγραμμάτων, στόχευσα στη συγγραφή ενός πανεπιστημιακού βιβλίου το οποίο να ικανοποιεί τους εξής όρους:

- Υψηλή επιστημονική και εκπαιδευτική στάθμη, τέτοια ώστε να μη δημιουργεί πρόβλημα παρακολούθησης και κατανόησης του κειμένου από τον αναγνώστη.

- Ορθολογική δόμηση της ύλης, χωρίς εννοιολογικά κενά, περιττές επαναλήψεις και δυσνόητες επιστημονικές έννοιες.

- Ολοκληρωμένη παρουσίαση και ανάλυση των επιμέρους θεματικών ενοτήτων, ώστε το τελικό κείμενο να ικανοποιεί πολύπλευρες εκπαιδευτικές απαιτήσεις, διδασκαλίας και μελέτης του αντίστοιχου μαθήματος.

- Συνύπαρξη των θεωρητικών με τις εμπειρικές γνώσεις που είναι απαραίτητες στο μηχανικό για την ευχερέστερη κατανόηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογής των αρχών της θερμοδυναμικής.

- Πολύτιμο και εύχρηστο βοήθημα αναφοράς για την ανεύρεση συγκεκριμένων επιστημονικών, τεχνικών και αριθμητικών πληροφοριών, κάτι που θα καθιστά το βιβλίο χρήσιμο εγχειρίδιο και κατά την άσκηση του επαγγέλματος ή την ερευνητική δραστηριότητα του αναγνώστη. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
15,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Αγία Παρασκευή, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.