Θερμοδυναμική για μηχανικούς

Θερμοδυναμική για μηχανικούς
Τιμή από
40,00 €
128,12 €
Εξοικονομείς 68% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 7 metabookers
Περιγραφή

Γνωστικό υπόβαθρο:

Η Θερμοδυναμική είναι ένα συναρπαστικό και ταυτόχρονα γοητευτικό γνωστικό αντικείμενο και ασχολείται με την ενέργεια, η οποία είναι ουσιώδης παράγοντας διατήρησης της ζωής· η θερμοδυναμική αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μέρος του προγράμματος σπουδών των επιστημόνων μηχανικών ανά τον κόσμο. Διαθέτει μια ευρεία κλίμακα εφαρμογών που εκτείνεται από τους μικροσκοπικούς οργανισμούς έως τις κοινές οικιακές συσκευές, τα οχήματα μεταφοράς, τα συστήματα παραγωγής ενέργειας, ακόμη και τη φιλοσοφία. Το παρόν εισαγωγικό βιβλίο περιλαμβάνει υλικό που είναι επαρκές για δύο διαδοχικά εξαμηνιαία μαθήματα θερμοδυναμικής. Οι φοιτητές υποτίθεται ότι διαθέτουν ένα επαρκές υπόβαθρο απειροστικού λογισμού και γενικής φυσικής.

Στόχοι:

Το βιβλίο προορίζεται για χρήση ως εγχειρίδιο μελέτης από προπτυχιακούς φοιτητές μηχανικούς κατά το δεύτερο ή και το πρώτο έτος σπουδών τους, όπως επίσης και ως εγχειρίδιο αναφοράς για επαγγελματίες μηχανικούς και οι στόχοι του είναι οι εξής:

-Να καλύψει τις βασικές αρχές της θερμοδυναμικής.

-Να παρουσιάσει ένα μεγάλο πλήθος προβλημάτων μηχανικής ως παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων, ώστε να δώσει στους φοιτητές μια αίσθηση για το πώς εφαρμόζεται η θερμοδυναμική στην πρακτική ενασχόληση του μηχανικού.

-Να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας διαισθητικής κατανόησης της θερμοδυναμικής, δίνοντας έμφαση στις έννοιες και την επιχειρηματολογία της φυσικής.

Ελπίζουμε ότι αυτό το βιβλίο, μέσα από τις λεπτομερείς επεξηγήσεις των εννοιών και τη χρήση πολυάριθμων πρακτικών παραδειγμάτων και σχεδιαγραμμάτων, θα βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της γνώσης και της αυτοπεποίθησης που παρέχει η ορθή εφαρμογή της.

Φιλοσοφία και τελικός στόχος:

Η φιλοσοφία που συνεισέφερε στην ενθουσιώδη αποδοχή που έχαιραν οι προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου, παρέμεινε αναλλοίωτη και στην παρούσα έκδοση. Ειδικότερα, στόχος μας ήταν και παραμένει να προσφέρουμε ένα εγχειρίδιο μηχανικής το οποίο:

-Να επικοινωνεί άμεσα με το μυαλό των αυριανών μηχανικών, με έναν απλό και επιπλέον επακριβή τρόπο.

-Να οδηγεί τους φοιτητές σε μια ξεκάθαρη κατανόηση και εμπέδωση των βασικών αρχών της θερμοδυναμικής.

-Να ενθαρρύνει τη δημιουργική συλλογιστική και την ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης και μιας διαισθητικής αντίληψης της θερμοδυναμικής.

-Να διαβάζεται από τους φοιτητές με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, και να μην χρησιμοποιείται απλά ως ένα βοήθημα επίλυσης προβλημάτων.

Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε το βιβλίο να προσελκύει τη φυσική περιέργεια των φοιτητών και να τους βοηθά να εξερευνούν τις διάφορες πτυχές του συναρπαστικού γνωστικού αντικειμένου της Θερμοδυναμικής. Οι ενθουσιώδεις αποκρίσεις που λάβαμε από χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων -από μικρά κολέγια αλλά και από μεγάλα πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο- και οι συνεχείς μεταφράσεις σε νέες γλώσσες, δείχνουν ότι οι στόχοι μας έχουν κατά μεγάλο μέρος επιτευχθεί. Η φιλοσοφία μας είναι ότι ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης είναι μέσω της εξάσκησης. Επομένως, καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια σε όλη την έκταση του βιβλίου, στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού υλικού που παρουσιάστηκε προγενέστερα. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφέας: Yunus A. Cengel
  • Εκδόσεις: Τζιόλα
  • Έτος: 2015
  • ISBN-13: 9789604185825
  • ISBN-10: 9604185829
  • Κατηγορίες: Φυσική, Μηχανική
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 128,12 €
Με γνωστά μεταφορικά
40,00 € Σαν καινούριο
Τέλεια κατάσταση! Ούτε σημάδι!
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Eurobank, PayPal και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ACS, Γενική Ταχυδρομική, ΕΛΤΑ Courier και Speedex.
Νέα Ιωνία, Αττική
70,00 € Σαν καινούριο
Εξαιρετική κατάσταση, όπως ακριβώς παρελήφθη, ανέγγιχτο-αχρησιμοποίητο.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Νέα Σμύρνη, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
80,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
80,00 € Σαν καινούριο
Ολοκαίνουργιο! Δεν έχει ανοιχτεί!
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 39€.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.