Θεμελιώδεις Αρχές Οργανικής Χημείας

Είναι καρπός πολυετούς προσπάθειας των συγγραφέων, από τη διδακτική τους εμπειρία τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος τους είναι να παραδώσουν στους διδάσκοντες καθώς και στους φοιτητές, ένα πόνημα, στο οποίο να συμπεριλαμβάνονται νέα στοιχεία τα οποία λείπουν από την ελληνική αλλά ακόμη και από τη διεθνή βιβλιογραφία των διδακτικών βιβλίων της Πανεπιστημιακής Χημείας. Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς προσδοκούν με την έκδοση του βιβλίου αυτού να δοθούν απαντήσεις σε ποικίλα ερωτήματα. Τα ερωτήματα αυτά ταλανίζουν τους φοιτητές, που χρειάζεται να ανατρέξουν σε διάφορα εγχειρίδια Οργανικής Χημείας για να τα απαντήσουν. Το έργο αυτό φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλα αυτά σε μια πιο συστηματική μορφή. Ενδεικτικά τέτοια ερωτήματα είναι: (α) Γιατί επιτελείται μια οργανική αντίδραση; (β) Ποια είναι η σπουδαιότητα των δίπολων για να επιτευχθεί μια οργανική αντίδραση; (γ) Μπορώ να προβλέψω τα προϊόντα μιας οργανικής αντίδρασης; Πώς το επιτυγχάνω αν η απάντηση είναι θετική; (δ) Πώς σκέφτομαι να γράψω τις δομές συντονισμού και ποιες αρχές πρέπει να εφαρμόσω κατά τη γραφή τους; (ε) Τι σημαίνουν τα βέλη κατά τη γραφή των μηχανισμών; Πότε κυρτώνω τα βέλη προς τα αριστερά ή τα δεξιά ώστε τα ενδιάμεσα προϊόντα που γράφω να είναι τα ορθά σε μια ηλεκτρονιόφιλη προσθήκη; (στ) Ποια σημαντικά στοιχεία πρέπει να προσέξω κατά τη γραφή των μηχανισμών αντιδράσεων ώστε να είναι επιστημονικά και άρτια τεκμηριωμένοι; (ζ) Ποια η σημασία της οξύτητας και βασικότητας για την πρόβλεψη μιας οργανικής αντίδρασης; (η) Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χειρόμορφου και στερεογονικού κέντρου; (θ) Υπάρχει διαφορά μεταξύ χειρόμορφου και ασύμμετρου άνθρακα; (ι) Υπάρχει σχέση μεταξύ οξύτητας και βασικότητας με την ηλεκτρονιοφιλικότητα και πυρηνοφιλικότητα; (ια) Υπάρχει διαφορά μεταξύ της πηγής ή του δέκτη ηλεκτρονίων με το ηλεκτρονιόφιλο και πυρηνόφιλο; (ιβ) Πώς σκέφτομαι όταν θέλω να συνθέσω μια καινοτόμο οργανική ένωση; (ιγ) Πότε μια ομάδα είναι εύκολα αποχωρούσα; (ιδ) Πότε χρειάζομαι τις προστατευτικές ομάδες; (ιε) Ποια είναι η σπουδαιότητα των διαμορφώσεων; Το βιβλίο είναι πλούσιο σε ερωτήσεις, ασκήσεις και σταυρόλεξα, με επιλεγμένες απαντήσεις. Στο τέλος του πε- ριέχονται επαναληπτικές ασκήσεις με τις απαντήσεις τους. Έτσι, οι φοιτητές διαθέτουν ένα πλήθος απαντημένων ασκήσεων ώστε να εμπεδώσουν το περιεχόμενο του βιβλίου. Είναι επίσης, εμπλουτισμένο με έγχρωμες εικόνες που έχουν ληφθεί κυρίως από γραμματόσημα τα οποία με την τέχνη τους προσδίδουν μια ευχάριστη νότα στο όλο έργο. Επίσης, φροντίσαμε να παραθέσουμε σταχυολογημένα επιτεύγματα Ελλήνων Ερευνητών και Καθηγητών, οι οποίοι ασκούν ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο της Οργανικής Χημείας, για να καταδείξουμε ότι και η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα. Αυτονόητο είναι πως επιστημονικά τεκμηριωμένες υποδείξεις σε όλο το περιεχόμενο του βιβλίου θα ληφθούν υπόψη σε μία δεύτερη έκδοσή του.

Περισσότερα
Εκδόσεις: Συμμετρία
Έτος: 2014
ISBN-13: 9789602663875
ISBN-10: 9602663871
Κατηγορίες: Χημεία
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 69,64 €
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Πολύ καλή κατάσταση
Έχει ελάχιστες σελίδες σημειωμένες. --- Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
6
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Νέα Φιλαδέλφεια, Αττική
Εξοικονομείς
44,64 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 55€
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
25,00 €
από 69,64 €
Σαν καινούριο
δεν εχει ανοιχτει ποτε και δεν εχει γραφτει πουθενα --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
Φραγκισκος
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
Εξοικονομείς
34,65 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
34,99 €
από 69,64 €
Υπόλοιπες αγγελίες
Σαν καινούριο
Δεν έχει πειραχτεί καθόλου. Είναι ολοκαίνουργιο! --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
Παράδοση με ΕΛΤΑ
70,00 €