Θέματα εκκλησιαστικής ιστορίας Β'

Θέματα εκκλησιαστικής ιστορίας Β'

Ζητήματα που σχετίζονται με τη διοίκηση και την οργάνωση της Εκκλησίας, τις εξωτερικές προκλήσεις και τις εσωτερικές διενέξεις, που την ταλάνισαν κατά την πρώτη χιλιετία, εκτέθηκαν ήδη επιλεκτικώς στον Α" τόμο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Ακολουθώντας το νήμα της ιστορικής διαδρομής της και έχοντας ως αφετηρία τη διακοπή των κανονικών εκκλησιαστικών σχέσεων Ανατολής-Δύσης με το σχίσμα του 1054, ο ανά χείρας τόμος αναλώνεται στα σημαντικότερα συμβάντα που σημάδεψαν τη μετέπειτα πορεία της και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη κατάσταση του κατακερματισμένου χριστιανικού κόσμου. Μέσα από την επιστημονική διερεύνηση αυτών δίνεται η δυνατότητα επισήμανσης και βαθύτερης κατανόησης των συνθηκών και των παραγόντων που συντέλεσαν στη διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητας και έκτοτε στην αποτυχία των προσπαθειών που αναλήφθηκαν για την αποκατάστασή της. Προσδιορίζονται, επίσης, οι διαφορές των εκκλησιαστικών παραδόσεων των Ορθοδόξων, των Ρωμαιοκαθολικών και των Προτεσταντών, οι οποίες αποτέλεσαν πεδία συνεχούς τριβής και έντασης στις μεταξύ τους σχέσεις, προσλαμβάνοντας κατά καιρούς εκρηκτικές διαστάσεις με την εκδήλωση ακραίων φαινομένων μισαλλοδοξίας, με αποτέλεσμα οι πληγές του παρελθόντος να παραμένουν ακόμη μέχρι τις μέρες μας χαίνουσες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα
Εκδόσεις: Μπαρμπουνάκης Χ.
Έτος: 2011
ISBN-13: 9789602671733
ISBN-10: 9602671734
Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 33,92 €
Το θέλουν: 3 metabookers
Αγγελίες με γνωστά μεταφορικά
Σαν καινούριο
Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ , το είχα ενώ ήμουν φοιτητής στην Θεολογική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης --- Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
metabooker
3
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι
Καλαμαριά, Κεντρική Μακεδονία
Εξοικονομείς
18,92 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
15,00 €
από 33,92 €
Σαν καινούριο
Το εξώφυλλο είναι άθικτο, χωρίς γρατζουνιές ή τσακίσματα. Οι σελίδες είναι άθικτες και δεν έχουν σημάδια από σημειώσεις.
books
2
Πληρωμή με Eurobank
Παράδοση με Χέρι με χέρι και Courier Center - www.courier.gr
Αιγάλεω, Αττική
Εξοικονομείς
18,92 €
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30 €
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις
15,00 €
από 33,92 €