Θα σε λεμε Ισμηνη

Θα σε λεμε Ισμηνη
Τιμή από
10,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Το θέλουν 2 metabookers
Περιγραφή

"Οργανώθηκα πρώτα στην ΟΚΝΕ και στη Λεύτερη Νέα και μετά στην ΕΠΟΝ στην Ανωτάτη Εμπορική. Με συγκίνηση πήγα στο πρώτο συνωμοτικό ραντεβού. Ήταν ένας σύντροφος αγέλαστος, σοβαρός, σχεδόν σκυθρωπός. Δεν ήταν νέος. Την εποχή εκείνη έτσι ήταν ο καθοδηγητής στο κόμμα. Μου είπε: "Μου μίλησαν για σένα. Θα πας να βοηθήσεις στην ΟΚΝΕ στην Ανωτάτη Εμπορική. Θα σε λέμε Ισμήνη". Αυτό ήταν. Και από τότε σ" όλη την κατοχή και την παρανομία, έμεινα Ισμήνη."

Έτσι αυτοσυστήνεται η συγγραφέας αυτού του βιβλίου, που θα αφηγηθεί στη συνέχεια μια απίστευτη ιστορία προσωπικής δοκιμασίας, αντοχής και μεταμόρφωσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"... Γιατί όλοι ήταν ύποπτοι και όλοι προστάζονταν ν" αποδείξουν την αθωότητά τους. Και όλοι, δηλαδή οι συντριπτικά πολλοί, την απέδειξαν λόγω και έργω εκτός από όσους προστάτευσε ο θάνατος, όσους τους προστάτευσε η προσφυγιά και λίγους που τους έσωσε η ανήκουστη πίστη τους και αντοχή τους στα μαρτύρια για τους οποίους η αιώνια ευλάβειά μας θα είναι λίγη." (Άγγελος Ελεφάντης, Μάρτυρες και μαρτύρια. Ο Πολίτης, τ. 39, Ιούλιος 1997.)

"...Η προσωπική της βιογραφία είναι ένα από χιλιάδες παραδείγματα. Δείχνει πώς μεταμορφώνεται το άτομο που συμμετέχει ενεργά σε μια τέτοια ιστορική διαδικασία, τι μπορεί να δώσει και τι αντέχει να υποφέρει. Δείχνει, με άλλα λόγια, από τι υλικό δομείται τελικά ένας τέτοιος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας..." (Ρένος-Παναγιώτης Ρώτας)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
10,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
ΘΑ ΣΕ ΛΕΜΕ ΙΣΜΗΝΗ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ Σελ: 224 Σειρά ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ 8 Πρόλογος ΡΩΤΑΣ ΡΕΝΟΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ================... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι, Γενική Ταχυδρομική και SPEED Couriers.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.