Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία, 18ος-20ός αι.

Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία, 18ος-20ός αι.
Τιμή από
8,00 €
18,98 €
Εξοικονομείς 57% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ο τόμος αυτός είναι ένας από τους 3 των πρακτικών του Β` Διεθνούς Συνεδρίου που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας το Νοέμβριο του 1998 στη Αθήνα, με θέμα «Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία, 18ος-20ός αιώνας».
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια σύγκλιση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Συγκριτικής Φιλολογίας (AILC/ICLA). Ανακοινώσεις παρουσίασαν μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AILC/ICLA, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας και νεοελληνιστές του εξωτερικού. Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου ήταν η ελληνική, η αγγλική και η γαλλική.
Η θεματική του Συνεδρίου επικεντρώθηκε στις τάσεις που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Συγκριτικής Φιλολογίας, και κυρίως στη διαπολιτισμική προσέγγιση του λογοτεχνικού φαινομένου. Το Συνέδριο αποσκοπούσε στην επισήμανση των προβλημάτων που αναδύονται κατά τη διαδικασία αυτή και στην ανάδειξη της σχέσης «ομοιότητα/διαφορά» ως καίριου στοιχείου της έρευνας, καθώς και στην ιστορική διερεύνηση της σύγκλισης ή της απόκλισης που παρατηρείται σε λογοτεχνικά έργα τα οποία στηρίζονται σε διαφορετικές και άλλες παραδόσεις. (...)

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Εκδόσεις: Δόμος
  • Έτος: 2001
  • ISBN-13: 9789603530794
  • ISBN-10: 9603530794
  • Κατηγορίες: Ανθολογίες
Με γνωστά μεταφορικά
8,00 € Σαν καινούριο
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, 18ος-20ος ΑΙΩΝΑΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ) ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ο τόμος αυτός είναι ένας από τους... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 30€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, Χέρι με χέρι και Γενική Ταχυδρομική.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.