Τα σιτηρά των θερμών κλιμάτων

Τα σιτηρά των θερμών κλιμάτων
Τιμή από
9,50 €
17,07 €
Εξοικονομείς 44% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό έχει ως πρωταρχικό του σκοπό να αποτελέσει βοήθημα για τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα όμως έχει γραφεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει σε οποιονδήποτε πτυχιούχο γεωπονίας για άντληση πληροφοριών σχετικών με τα σιτηρά των θερμών κλιμάτων. Και για τις δύο περιπτώσεις, θεωρήθηκε σκόπιμη η παροχή των περισσοτέρων δυνατών πληροφοριών με ταυτόχρονη παράθεση δεδομένων από τη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία.
Τα σιτηρά των θερμών κλιμάτων περιλαμβάνουν φυτά με μεγάλη οικονομική σημασία για τη χώρα μας, όπως ο αραβόσιτος και το ρύζι, και άλλα με μικρότερη, τουλάχιστο προς το παρόν, όπως το σόργο και το κεχρί. Σε ό,τι αφορά τα τελευταία, ορισμένα αξιόλογα χαρακτηριστικά και ιδίως η αντοχή στην ξηρασία επιβάλλουν τη μελέτη τους σε σχέση με τις ιδιομορφίες του ελληνικού περιβάλλοντος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το είδος Panicum miliaceum συμπεριλαμβάνεται για λόγους εκπαιδευτικούς στα διάφορα είδη που είναι γνωστά ως `κεχρί` παρά το γεγονός ότι δεν θεωρείται ως τυπικό φυτό των θερμών κλιμάτων.
Για κάθε φυτό θα μελετάται η προέλευση και η ιστορία της καλλιέργειας, οι χρήσεις και η οικονομική σημασία, η βιολογία, η καλλιέργεια, οι εχθροί και οι ασθένειες. Στη μελέτη των χρήσεων θα συμπεριλαμβάνεται και η περιγραφή των τεχνολογικών χαρακτηριστικών. Η βιολογική ενότητα περιλαμβάνει, εκτός από την περιγραφή των βοτανικών χαρακτηριστικών, εκτεταμένη μελέτη της ανάπτυξης των φυτών και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Με τον τρόπο αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτή η οικολογική προσαρμοστικότητα και ορισμένοι καλλιεργητικοί χειρισμοί. Με την ίδια λογική, συγκεκριμένες καλλιεργητικές παρεμβάσεις συνεξετάζονται με το φυσιολογικό τους υπόβαθρο, όπως η λίπανση με την ανόργανη θρέψη και η άρδευση με τις υδατικές σχέσεις των φυτών. Τέλος, σε ό,τι αφορά τους εχθρούς και τις ασθένειες, γίνεται μνεία κυρίως εκείνων που ενδημούν στη χώρα μας ή σε περιοχές με ανάλογο περιβάλλον. [...]

[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
9,50 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Νίκαια, Αττική
Υπόλοιπες αγγελίες
10,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Καλλιθέα, Αττική
10,98 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
10,98 € Πολύ καλή κατάσταση
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
12,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 70€.
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Νέα Σμύρνη, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.