ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ
Τιμή από
1,00 €
Εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Περιγραφή

Στην περίπτωση της Κύπρου, μετά από συνομιλίες πέντε σχεδόν ετών, ετέχθη ένα ιδιότυπο μόρφωμα, το αποκληθέν Σχέδιο Ανάν. Για το οποίο, μετά που παραδόθηκε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, δημοσίως ανομολογήθηκε από τους Βρετανούς συντάκτες και υποβολείς του, ότι δεν είχαν ούτε καν συζητηθεί οι οικονομικές πτυχές και οι συνακόλουθες επιπτώσεις της έμπρακτης εφαρμογής του. Και στη συνέχεια να καταδειχθεί, μετά από σοβαρές και εμπεριστατωμένες μελέτες ειδημόνων τεχνοκρατών, δικών μας και ξένων, ότι σε περίπτωση υιοθέτησης και εφαρμογής του θα οδηγούσε σε πλήρη εξάρθρωση της οικονομίας των Ελληνοκυπρίων και σε καταστροφή της κυπριακής οικονομίας ως συνόλου.

Με την απόρριψή του από τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, 2004, το Σχέδιο Ανάν εθεωρήθη, όπως άλλωστε και το ίδιο προέβλεπε, ότι ήταν πλέον νεκρό. Και, ακόμη, κατ" ακολουθίαν, ότι και η κυπριακή οικονομία, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, διεσώθη.

Ως εκ των υστέρων ή ως εκ της επομένης του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου κατεδείχθη, η πιο πάνω εντύπωση αποτελούσε πλάνην οικτράν. Γιατί οι Βρετανοί ξανακτύπησαν. Και, ρυμουλκούντες τους Αμερικανούς και οι Αμερικανοί τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, αθορύβως και ευσχήμως, ωραιοφανώς και εντέχνως, μας το επανέφεραν. Για να αποτελέσει το βασικό πλαίσιο των διεξαγόμενων συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ. Για να καταδειχθεί εμπράκτως ότι το Σχέδιο Ανάν δεν ήταν, ως είχε εκληφθεί, νεκρό. Οι Βρετανοί, που το επινόησαν και το επεξεργάσθηκαν μέσα από τις δεκαετίες της διπλωματικής ραδιουργίας τους και οι Αμερικανοί, που το σέρβιραν ως τροφή μέσα στο πιάτο ή ως δώρο στην τρισάθλια σύμμαχό τους και σφαγέα των δικαίων του λαού μας, τεκούσα χώρα του βαρβαρικού Αττίλα, το αναβίωσαν και το επανέφεραν εν χορδαίς και οργάνοις. Και με τους επαίνους της υποκρισίας τους προς τους δύο Κύπριους συνομιλητές οι οποίοι δέχτηκαν, χωρίς να το καθομολογήσουν, να το θέσουν ατύπως ως βάση και να το καταστήσουν το επίκεντρο των συνομιλιών τους για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
1,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 25€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Γλυφάδα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.