Τα βήματα του χρόνου

Τα βήματα του χρόνου
Τιμή από
20,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Συνεκτικό στοιχείο των κειμένων που συγκεντρώνονται εδώ είναι η θεματολογία τους. Πρόκειται για άρθρα και μελέτες που σχολιάζουν πρόσωπα, έργα και γεγονότα της σύγχρονης λογοτεχνίας μας. Χωρίζονται σε δύο μέρη, ανάλογα με τα έντυπα στα οποία πρωτοδημοσιεύτηκαν, γεγονός που διαφοροποιεί, ως ένα σημείο, το ύφος της γραφής τους. Στο πρώτο μέρος συσσωματώνεται η βραχύβια δημοσιογραφική συνεισφορά μου στην εφ. "Το Βήμα", κατά το μεσοδιάστημα (1984-1985) της καθημερινής επανέκδοσης της εφημερίδας. [...] Το δεύτερο μέρος συγκροτείται από πέντε μελέτες που πρωτοφάνηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Τις συναθροίζω εδώ, επειδή έχουν ως κοινή πηγή βιβλιογραφικές αναζητήσεις και εκφράζουν ανάλογους προβληματισμούς.

Γραμμένα στο σύνολό τους από ευδιάκριτες αφορμές της λογοτεχνικής και πνευματικής μας ζωής, τούτα τα κείμενα συνιστούν προσωπικές ανταποκρίσεις και αντιδράσεις στην επικαιρότητα. Ελπίζω ότι φανερώνουν, επιπλέον, πως ανακυκλώνονται στη ροή του χρόνου πρόσωπα και θέματα της σύγχρονης γραμματείας μας.

Ευχαριστώ τον φίλο ποιητή Γιώργη Παυλόπουλο, ο οποίος μου επέτρεψε να συμπεριλάβω εδώ μια επιστολή του, διευκρινιστική των σχέσεων Σεφέρη-Κατσίμπαλη.

Δημήτρης Δασκαλόπουλος

Μάιος 1987

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
20,00 € Σαν καινούριο
Το βιβλίο είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και PayPal.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ Αντικαταβολή.
Γλυφάδα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.