Τα απαγορευμένα θα τα λέμε τη νύχτα

Τα απαγορευμένα θα τα λέμε τη νύχτα
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Είναι ένα μυθιστόρημα ζυμωμένο με τις μνήμες των Βαλκανίων. Η ιστορία και ο μύθος αξιοποιούνται ως βασικά στοιχεία της πλοκής για να περιγράψουν δυνατές περιπέτειες και συνειδησιακές συγκρούσεις σε μια εποχή όπου όλα συνηγορούσαν στην εδραίωση της τότε νέας τάξης πραγμάτων.

Έργο σπονδυλωτό όπου εξιστορούνται παράλληλα ιστορικά γεγονότα, διαπλεκόμενα και αλληλοεξαρτώμενα, στα οποία αποτυπώνεται ρεαλιστικά το χρονικό μιας εποχής γεμάτης αινίγματα, περιπέτειες, γοητεία και πνευματικές αναζητήσεις.

Το ψυχικό δράμα του αναγκαστικού εξισλαμισμού είναι ο κύριος πυρήνας του βιβλίου.

Οι πρωταγωνιστές συναντώνται, συνυπάρχουν τυχαία και "μοιραία" και γίνονται ήρωες ενός παράξενου θρύλου μέσω του οποίου ζωντανεύουν σελίδες της Ιστορίας μας. Το πεπρωμένο αναδύεται ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των συνθηκών όπου ζουν και κινούνται τα πρόσωπα του έργου.

Ο διχασμός της προσωπικότητας και η αλλοτρίωση της ταυτότητας των ηρώων εμπεριέχει καταστάσεις αιώνια παρούσες στον Ελλαδικό και τους πέριξ χώρους, σπαραξικάρδιες διαχρονικές τραγωδίες χωρίς κάθαρση ή με αυτοκάθαρση.

Τελικά οι ήρωες αναζητούν, χάνουν και βρίσκουν την ψυχή τους και τη "μοίρα" τους μέσα σε μια γοητευτική ποικιλία χώρου, χρόνου, εσωτερικών συγκρούσεων, καθήκοντος και οδύνης μνήμης.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.