Τα Αναστενάρια της Αγίας Ελένης

Τα Αναστενάρια της Αγίας Ελένης
Τιμή από
6,50 €
11,84 €
Εξοικονομείς 45% 🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

`Εάν σε καλεί ο Άγιος, εάν έχεις ανοικτή γραμμή, τότε δεν αισθάνεσαι τη φωτιά σαν εχθρό σου`, λέει ένας από τους Αναστενάρηδες. Αυτή η εργασία φέρνει στο προσκήνιο τα Αναστενάρια, ένα τελετουργικό της Βόρειας Ελλάδας όπου οι Αναστενάρηδες, άνθρωποι που `κατέχονται` από τον Άγιο Κωνσταντίνο, χορεύουν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Ο συγγραφέας του βιβλίου αφ` ενός αναλύει τα Αναστενάρια υπό το φως των πιο πρόσφατων εργασιών στο χώρο της ιατρικής και συμβολικής ανθρωπολογίας, αφ` έτερου περιγράφει αναλυτικά τη ζωή των Αναστενάρηδων, και μέσα από προσωπικές μαρτυρίες επιτρέπει στον αναγνώστη να γνωρίσει από κοντά τις εμπειρίες τους. Ο Loring M. Danforth διατυπώνει την άποψη ότι η θρησκευτική θεραπεία είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης, μέσω της οποίας οι άνθρωποι μετακινούνται μεταφορικά από μια κατάσταση ασθένειας σε μια αντίστοιχη υγείας.
Ο συγγραφέας δείχνει πως τα Αναστενάρια και τα τραγούδια που τα συνοδεύουν επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκφράσουν και να λύσουν τεταμένες οικογενειακές σχέσεις που πιθανόν να συνεπάγονται ορισμένες μορφές ψυχικών διαταραχών. Τέλος μας παρουσιάζει πως οι γυναίκες αξιοποιούν τα Αναστενάρια με σκοπό να έχουν μια αίσθηση ισχύος και αυτοελέγχου χωρίς ταυτόχρονα να αμφισβητήσουν την ιδεολογία της ανδρικής κυριαρχίας, που χαρακτηρίζει τον ελληνικό πολιτισμό.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,50 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 15€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, PayPal και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή, ACS Αντικαταβολή και ACS.
Καλαμαριά, Κεντρική Μακεδονία
Υπόλοιπες αγγελίες
10,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Το βιβλίο είναι σε πολύ κατάσταση, Τα φύλλα είναι κιτρινισμένα λόγω παλαιότητας. Υπαρχουν υπογραμμίσες σε ορισμένα σημεία και αναγράφεται η ημερομη... Περισσότερα
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Πληρωμή με Κάρτα, PayPal και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.