ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Τιμή από
6,00 €
12,80 €
Εξοικονομείς 53% 🔥🔥
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Πολύ καλή
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

"Χρόνος δίκαιον άνδρα δείκνυσι μόνος". Με την προφητική ρήση του δαιμόνιου Σοφοκλή έκλεινα τον πρόλογο της πρώτης έκδοσης. Η υποδοχή του "Συντακτικού της Λατινικής" καθώς και της "Γραμματικής της Λατινικής" εκ μέρους συναδέλφων και σπουδαστών με δικαίωσαν πλήρως. Η πολιτεία από την πλευρά της με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα και τη διδασκαλία των Λατινικών στην τρίτη δέσμη έθεσε τα πράγματα στη θέση τους. Ο μαθητής με το αξιόλογο σχολικό εγχειρίδιο που κρατάει στα χέρια του και την πολύωρη διδασκαλία στο Λύκειο μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τα Πανεπιστημιακά έδρανα με αρκετές γνώσεις.

Από την άλλη πλευρά οι λατινιστές-καθηγητές αισθάνονται υπερήφανοι, γιατί ο θησαυρός της λατινικής γλώσσας "thesaurus linguae latinae" εξακολουθεί να εκπέμπει την ακτινοβολία του.

Στην έκδοση αυτή, επειδή θεωρώ ότι το περιεχόμενο είναι αρκετό για μια σοβαρή πρόσβαση στη λατινική σύνταξη, δεν επεδίωξα την αύξηση της ύλης. Στη μετάφραση των παραδειγμάτων της θεωρίας ακολούθησα τη δημοτική για την ομοιομορφία του όλου περιεχομένου, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αρχαϊκή απόδοση των παραδειγμάτων πλησιάζει πιο πιστά το νόημα.

Ηλιούπολη, Νοέμβρης 1983

Ο συγγραφέας (Από τον πρόλογο στη γ΄ έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
6,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Σε πολύ καλή κατάσταση όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ.
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.