Στρατιωτική Ιστορία, Σειρά Μεγάλες Μάχες. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου

Στρατιωτική Ιστορία, Σειρά Μεγάλες Μάχες. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου
Τιμή από
4,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571) υπήρξε το αποκορύφωμα μιας μακράς πάλης για τον έλεγχο της Μεσογείου. Σε αυτή συγκρούσθηκαν δύο αχανείς αυτοκρατορίες, η Ισπανική και η Οθωμανική. Αντιπαρατέθηκαν επίσης οι Μουσουλμάνοι Οθωμανοί με τους Καθολικούς Ισπανούς και Ιταλούς, σε έναν αγώνα ο οποίος επρόκειτο να αποβεί καθοριστικός για τη μελλοντική πορεία των δύο θρησκειών. Αναμετρήθηκαν, τέλος, δύο πολιτισμοί, ο Δυτικός ευρωπαϊκός, ο οποίος μόλις είχε αρχίσει να αναδύεται με την Αναγέννηση και την ανακάλυψη της Αμερικής, και ο Ανατολικός ισλαμικός, ο οποίος είχε ήδη προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα με τις επιστημονικές και τις φιλοσοφικές εργασίες των Αράβων, είχε όμως αρχίσει να υστερεί σε ζωτικότητα έναντι του Δυτικού.

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο θα ακολουθήσετε την πορεία προς την τελική σύγκρουση Χριστιανών και Οθωμανών, η οποία σηματοδοτήθηκε από την ίδρυση της Ιερής Αντιτουρκικής Συμμαχίας και από την οθωμανική άλωση της Αμμοχώστου. Θα παρακολουθήσετε τον ενωμένο χριστιανικό στόλο να καταρρίπτει τον μύθο του οθωμανικού αήττητου και θα γνωρίσετε τη γαλέρα, τον τύπο του σκάφους που χρησιμοποίησαν και οι δύο αντίπαλοι στην κοσμοϊστορική ναυμαχία. Θα εκτιμήσετε τον σημαντικό ρόλο των πειρατών της Μεσογείου όσον αφορά την επάνδρωση των αντιμαχόμενων στόλων και θα κατανοήσετε την τεράστια γεωπολιτική, οικονομική και θρησκευτική σημασία της νίκης των χριστιανικών λαβάρων.

Τα κείμενα έχει επιμεληθεί ένα επιτελείο επιστημονικών συνεργατών. Με περισσότερα από 100 σχέδια εποχής, πρωτότυπους χάρτες, θαυμάσιες απεικονίσεις στολών, του Χρήστου Γιαννόπουλου, και εξαιρετικά σχέδια πλοίων, του Δημήτρη Χαδούλα, επιτυγχάνεται η "αναβίωση" της μεγαλύτερης εκείνης ναυμαχίας της Αναγέννησης, το αποτέλεσμα της οποίας διασφάλισε τη σωτηρία της δυτικής Ευρώπης από τον οθωμανικό επεκτατισμό.

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
4,00 € Σαν καινούριο
Ανήκει στον προηγούμενο πωλητή που επισκέφθηκες.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ, Χέρι με χέρι και ΕΛΤΑ.
Πατρα, Δυτική Ελλάδα
4,00 € Σαν καινούριο
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 45€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μαρκόπουλο, Αττική
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.