Στρατηγικό μανατζμεντ

Στρατηγικό μανατζμεντ
Τιμή από
35,00 €
90,00 €
Εξοικονομείς 61% 🔥🔥
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλουν 3 metabookers
Περιγραφή

Ένα κρίσιμο ερώτημα για την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα είναι γιατί ορισμένες επιχειρήσεις παραμένουν επιτυχημένες ενώ πολλές αποτυγχάνουν. Η πρόκληση αυτή είναι μεγάλη για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από παγκοσμιοποίηση, ελεύθερη ροή πληροφοριών, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες, ικανοποιώντας παράλληλα τις προσδοκίες των ομάδων ενδιαφερομένων. Στην προσπάθειά τους αυτή, τα στελέχη των επιχειρήσεων εφαρμόζουν τη διαδικασία του στρατηγικού μάνατζμεντ, θέτοντας στόχους, αναλύοντας το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον τους, διαμορφώνοντας και υλοποιώντας στρατηγικές.

Ο όρος στρατηγική αντλεί τις ρίζες του από την Αρχαία Ελλάδα. Ετυμολογικά προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης «στρατός» και του ρήματος «άγειν» και κατά συνέπεια, ως όρος, αρχικά ήταν άμεσα συνδεδεμένος με την πολεμική τέχνη και ειδικότερα με το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ενός πολέμου. Με στόχο άλλοτε την επιβίωση και άλλοτε τη δημιουργία διατηρήσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, η στρατηγική αποτελεί τρόπο σκέψης στον πόλεμο, στην πολιτική και σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και δημιουργίας.

Οι όροι «Στρατηγικό Μάνατζμεντ» και «Επιχειρησιακή Στρατηγική», άρχισαν να γίνονται ευρύτερα γνωστοί μετά το 1960 μέσα από τη διδασκαλία και τη σχετική έρευνα των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΒΑ Αμερικής. Η επιχειρησιακή στρατηγική έγινε όμως ευρύτερα γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του "80, όταν ο καθηγητής Michael Porter του Harvard Business School, με αφορμή την έρευνά του στο τι καθορίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων μέσα σε ένα κλάδο (γιατί δηλαδή οι αποδόσεις κάποιων «εξαίρετων» επιχειρήσεων είναι αρκετά μεγαλύτερες από το μέσο όρο του κλάδου), δημιούργησε τα πρώτα βασικά υποδείγματα στρατηγικής.

Στη μετά-Porter εποχή, πολλοί ακαδημαϊκοί και στελέχη επιχειρήσεων προσπάθησαν να αναδείξουν διαφορετικές στρατηγικές και μοντέλα επιτυχίας με βάση ομάδες επιχειρήσεων με υψηλή κερδοφορία. Έτσι, υπήρξε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μέσα από διαφορετικά υποδείγματα στρατηγικών οι συγγραφείς αναζητούσαν τις «λύσεις» για την επιτυχία ή την αποτυχία των επιχειρήσεων. Σχετικά παραδείγματα αποτελούν το υπόδειγμα των στρατηγικών αλλαγών, ο ανασχεδιασμός επιχειρήσεων, η στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών, ο συν-ανταγωνισμός, το ιαπωνικό μοντέλο στρατηγικής "7 S" , η στρατηγική καινοτομία, και πολλά άλλα.

Στο βιβλίο "Στρατηγικό Μάνατζμεντ-Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση: Θεωρία και Μελέτες Περίπτωσης" φαίνεται ξεκάθαρα ότι η επιχειρησιακή στρατηγική δεν αποτελείται μόνο από ανάλυση ποσοτικών στοιχείων, ούτε από σχεδιασμό «χαρτών», ούτε από τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών για να μας οδηγήσουν σε μονοπάτια επιτυχίας. Η στρατηγική, κατά κύριο λόγο, περιλαμβάνει ένστικτο και δημιουργικότητα, ευαισθησία στο ότι συμβαίνει στο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον γύρω μας, καλή εκτίμηση των πόρων, των δυνατοτήτων και αδυναμιών μας και τέλος πειραματισμό με καινοτόμες ιδέες και τρόπους υλοποίησής τους. [...] (Από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
50,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αγία Παρασκευή, Αττική
65,00 € Σαν καινούριο
Το βιβλίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί και είναι σε άριστη κατάσταση. Πολύ καλή έκδοση με βιβλιογραφία.
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Κάρτα, Eurobank, PayPal, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αιγιο, Δυτική Ελλάδα
Υπόλοιπες αγγελίες
35,00 € Σαν καινούριο
Παράδοση με ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ Αντικαταβολή και Χέρι με χέρι.
Αιγάλεω, Αττική
46,00 € Σαν καινούριο
Αχρησιμοποίητο
Πληρωμή με PayPal.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Αιγάλεω, Αττική
50,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με Χέρι με χέρι.
Γλυφάδα, Αττική
60,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Ίλιο, Αττική

Αξιολογήσεις του βιβλίου

1
1 Ιουνίου 2021
«Καταπληκτικό βιβλίο! Ο απόλυτος οδηγός!»
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.