Στοιχεία τοπογραφίας

Στοιχεία τοπογραφίας
Τιμή από
15,00 €
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Περιγραφή

Ζούμε στην εποχή της καινοτομίας. Τα κλειδιά της επιτυχίας στηρίζονται στο ταλέντο, την ικανότητα δημιουργίας νέων γνώσεων και την υλοποίηση νέων ιδεών. Είναι πεποίθησή μου ότι η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιό μας, ιδιαίτερα στους νέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι μία από τις πιο σοφές και σημαντικές επενδύσεις που μπορεί να κάνει μια κοινωνία.
Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπως αυτή που προσφέρεται από το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξοπλίζει τους πτυχιούχους με κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι γνώσης ή ένα πεδίο εξειδίκευσης. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχει το πλαίσιο για μια ζωή συνεχούς μάθησης, τις δεξιότητες, την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την αναλυτική σκέψη και την ηγεσία.
Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα οκτώ Τμήματα της Σχολής. Οι σπουδές στο Τμήμα μας χαρακτηρίζονται από την έμφαση στην κατανόηση όλων των συνιστωσών της οργάνωσης, λειτουργίας και μετασχηματισμού του χώρου, και την απόκτηση της επαγγελματικής επάρκειας για την εκπόνηση των σχεδίων δράσης που περιλαμβάνουν τον πολεοδομικό, χωροταξικό και οικονομικό σχεδιασμό, τις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, οι σπουδές επιδιώκουν να οδηγήσουν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση προηγμένων μεθοδολογικά εργαλείων και τεχνικών για να αναλύουν την τρέχουσα κατάσταση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων καθώς και την εφαρμογή και την αξιολόγηση στον χωροταξικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι σπουδές στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, ενσωματώνουν τη γνώση της πολεοδομίας και της χωροταξίας, τη γεωγραφία, την απόκτηση, διαχείριση και απεικόνιση της χωρικής πληροφορίας, τη χωροθέτηση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, τη διαχείριση των φυσικών πόρων αλλά και των έργων κλπ.
Η Τοπογραφία αποτελεί ένα επιστημονικό αντικείμενο υποδομής. Αποτελεί μία μετρητική επιστήμη για την απόκτηση και καταγραφή της χωρικής πληροφορίας.
Το σύγγραμμα `Στοιχεία Τοπογραφίας` απευθύνεται σε προπτυχιακές φοιτήτριες και προπτυχιακούς φοιτητές Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, στα οποία διδάσκονται εισαγωγικά μαθήματα Τοπογραφίας. Παράλληλα, το σύγγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες Μηχανικούς διαφόρων συναφών ειδικοτήτων που αναζητούν μια εισαγωγή στην επιστήμη και το αντικείμενο της Τοπογραφίας.

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Με γνωστά μεταφορικά
15,00 € Σαν καινούριο
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Κατερίνη, Κεντρική Μακεδονία
18,00 € Πολύ καλή κατάσταση
Λιγότερες από 20 σελίδες υπογραμμισμένες με μολύβι
Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές από 50€.
Γνωρίζεις τα μεταφορικά πριν παραγγείλεις.
Πληρωμή με Τράπεζα Πειραιώς.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Μενεμένη, Κεντρική Μακεδονία
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.