ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται συστηματικά και με όλες τις απαραίτητες επεξηγήσεις οι δύο βασικές μέθοδοι ανάλυσης της Κλασικής Στατικής: η Μέθοδος Δυνάμεων και η Μέθοδος Μετακινήσεων.

Οι δύο αυτές δυαδικώς αντίστοιχες κλασικές μέθοδοι επίλυσης υπερστατικών φορέων διατηρούν αμείωτη τη διδακτική τους αξία, παρόλη την επικράτηση στη δομική πράξη των σύγχρονων αριθμητικών μεθόδων που είναι προσανατολισμένες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Διότι αφενός μεν η εκμάθησή τους συνδέεται άμεσα με την κατανόηση των ουσιωδών προϋποθέσεων, παραδοχών, αρχών και σκεπτικών της Στατικής των Κατασκευών, αφετέρου δε οι μέθοδοι αυτές αποτελούν τη βάση και το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο για την ευκολότερη εμπέδωση των σύγχρονων μητρωικών μεθόδων ανάλυσης -και ιδιαίτερα της Μεθόδου των (Γραμμικών) Πεπερασμένων Στοιχείων- που από τη φύση τους είναι πιο αφηρημένες.

Για τους λόγους αυτούς, οι Μέθοδοι Δυνάμεων και Μετακινήσεων εξακολουθούν να αποτελούν τον πυρήνα των θεμελιωδών στατικών γνώσεων που παρέχονται σήμερα στις Πολιτικών Μηχανικών διεθνώς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.