Σχεδιασμός έρευνας

Σχεδιασμός έρευνας
Μη διαθέσιμο
Περιγραφή

Αυτό το βιβλίο αναλύει το πλαίσιο, τη διαδικασία, καθώς και τις δημιουργικές προσεγγίσεις για τον σχεδιασμό μιας ερευνητικής πρότασης ή ενός πρότζεκτ έρευνας ποιοτικών, ποσοτικών ή μεικτών μεθόδων στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και τις επιστήμες υγείας.

Απευθύνεται σε φοιτητές και καθηγητές που αναζητούν βοήθεια στην προετοιμασία ενός ερευνητικού πλάνου για ένα επιστημονικό άρθρο, μια μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή ή μια αίτηση χρηματοδότησης. Επίσης απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και των επιστημών υγείας..

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι ερευνητές πριν αναπτύξουν τις προτάσεις ή τα πλάνα για την έρευνά τους. Το δεύτερο μέρος αναλύει τις διάφορες ενότητες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη μιας επιστημονικής έρευνας για μια μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή ή μια ερευνητική αναφορά. Σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, ο αναγνώστης καθοδηγείται σε ποσοτικές, ποσοτικές και μεικτές προσεγγίσεις..

Σε κάθε κεφάλαιο, παρατίθενται παραδείγματα από διάφορους τομείς, τα οποία έχουν αντληθεί από βιβλία, άρθρα περιοδικών, προτάσεις διατριβών και διατριβές. Το περιεχόμενο του βιβλίου επεκτείνεται, επίσης, στον μεθοδολογικό πλουραλισμό που υπάρχει σήμερα στην έρευνα και το κείμενο συμπεριλαμβάνει εναλλακτικές φιλοσοφικές ιδέες, ποικίλα μοντέλα έρευνας και πολυάριθμες διαδικασίες.

Σε ένα ευρύτερο επίπεδο, το βιβλίο μπορεί να είναι χρήσιμο ως βιβλίο αναφοράς ή σύγγραμμα μαθημάτων που αφορούν τις μεθόδους έρευνας. .

Αναλυτικά περιεχόμενα ερευνητικών τεχνικών

Εισαγωγή

Συνοδευτικός ιστότοπος

Ευχαριστίες

Σχετικά με τους συγγραφείς

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Η επιλογή της ερευνητικής προσέγγισης

Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας

Η χρήση της θεωρίας

Στρατηγικές συγγραφής και ζητήματα δεοντολογίας

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Εισαγωγή

Η δήλωση του σκοπού

Ερευνητικά ερωτήματα και υποθέσεις

Ποσοτικές μέθοδοι

Ποιοτικές μέθοδοι

Διαδικασίες μεικτών μεθόδων

Γλωσσάρι

Βιβλιογραφία

Ευρετήριο όρων

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
  • Συγγραφείς: Creswell John W. - Creswell J. David
  • Εκδόσεις: Προπομπός
  • Έτος: 2019
  • ISBN-13: 9786185036508
  • ISBN-10: 6185036509
  • Κατηγορίες: Marketing
  • Τιμή στα βιβλιοπωλεία: 18,00 €
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.