ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τιμή από
25,00 €
Τελευταίο κομμάτι
Κατάσταση: Σαν καινούριο
Το θέλει 1 metabooker
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό δεν είναι λογοτεχνικό κείμενο, ούτε διεκδικεί αγωνιστικές περγαμηνές. Απλά, προσπάθησα να καταθέσω, με το χέρι στην καρδιά, το σύντομο αυτό γραφτό, που βασίζεται κύρια σε άμεσες προσωπικές εμπειρίες, δίπλα σ" εκείνα, που έχουν γραφτεί από άλλους για το μεγαλείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Η κατάθεση αυτή νομίζω ότι αποκτά επικαιρότητα τώρα που είναι πια ξεκάθαρη η σκόπιμη προσπάθεια ορισμένων επωνύμων κι ανωνύμων, εχθρών και "φίλων" της Εθνικής Αντίστασης, ν" αναποδογυρίσουν την ιστορία και να παρουσιάσουν στις απληροφόρητες μεταπολεμικές γενιές, το μαύρο σαν άσπρο. Να εξισώσουν τους πραγματικούς αγωνιστές με τους εθνοπροδότες, τους δολοφόνους και τους ταγματασφαλίτες.

Πιστεύω ότι το βιβλίο θάναι χρήσιμο στα χέρια αυτών, που μας ακολουθούν κι αυτών που παίρνουν την σκυτάλη. Όλων αυτών που θα επιλέξουν τον ίδιο δύσκολο, όσο και όμορφο δρόμο, που ακολούθησε η γενιά μου.

Προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των σελίδων, έγινε αυστηρή επιλογή των θεμάτων. Αναφέρονται εδώ πρόσωπα και στοιχεία. Ημερομηνίες και συγκεκριμένοι χώροι της πόλης, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και πήρα το επαγγελματικό βάπτισμα. Τα περισσότερα απ" τα στοιχεία που περιέχονται στο βιβλίο είναι από "πρώτο χέρι" και πολλά αφορούν το μαθητικό χώρο, εκεί που ανήκαμε τότε λόγω ηλικίας. Ορισμένα στοιχεία προέρχονται από προσεχτική έρευνα και από μαρτυρίες συντρόφων, που βρίσκονται στη ζωή, συναδέλφων και φίλων. [...] (Από την έκδοση)

Περισσότερα »
Λεπτομέρειες
Αγγελίες
25,00 € Σαν καινούριο
Πληρωμή με Εθνική Τράπεζα.
Παράδοση με ΕΛΤΑ και Χέρι με χέρι.
Αθήνα, Αττική
Όροι παράδοσης
Γράψε την αξιολόγησή σου και βοήθησε τους άλλους αναγνώστες.